Demà diumenge 21 de febrer torna “una nova mirada a la tradició” dels Tres Tombs a Sant Boi. La festa d’origen pagès aplegarà cavalls, ases i carruatges en honor de Sant Antoni Abat. Enguany, per primera vegada els estendards i les banderes seran lliurats per l’alcaldessa, Lluïsa Moret, des de l’Ajuntament (10.30 h)

La jornada començarà a les 9 del matí amb un esmorzar popular a la plaça de l’Agricultura (4 €, a La Gralla i l’Hotel d’Entitats, anticipadament, i 5 €, el mateix dia, a la pl. Agricultura), on els nens i les nenes podran pujar en tractors de pedals i gasolina, gratuïtament.

Cercavila i tres voltes

La cercavila amb els carros, els cavalls i els animals de companyia començarà a les 11.30 h des de la plaça de l’Agricultura, continuarà per la plaça de Catalunya, els carrers de Francesc Macià i Jaume I i la plaça de l’Ajuntament. Tot seguit es faran les tres voltes per la rambla Rafael Casanova i la plaça del Cap de la Vila i la benedicció dels animals a la plaça de l’Ajuntament.

Altres activitats

Al llarg del matí estan previstes altres activitats. L’actuació l’Agrupament Musical Sant Josep Obrer (pl. Catalunya, 11 h), un mercat de menjar tradicional i artesania (pl. Ajuntament, de 9 a 15 h), una petita exposició de fotografies de la celebració dels anys 40 dels Tres Tombs (a la rambla) i l’exposició de carros en miniatura, de Pere Badia Jorba, i d’eines del camp, de Baldiri Farrés, que està instal·lada a l’aparador de la Casa de la Vila des del dia 8.

Concursos

A més, durant la jornada es podrà participar en els concursos de dibuix infantil (per a nens i nenes de primària) i de fotografia (per a majors de 13 anys).

La festa d’Els Tres Tombs està organitzada per Pessebristes de Sant Boi i la Federació Els Garrofers amb la col·laboració de la coral de la Fundació Marianao, l’Agrupament Musical Sant Josep Obrer, Refugi Municipal d’Animals de Companyia, Les Tanques, Panet, Beagles Catalunya, Agrupación Ecuestre Sant Boi, Gegants i Grallers de Casablanca, Òmnium Cultural, Afoboi, parròquia de Sant Baldiri, Bicibaix, Can Pitarch i Ajuntament.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here