Reclamen conjuntament a la Generalitat i al govern de l’Estat que recuperin els projectes del ‘metro del Delta’ i del carril bus segregat a la C-245
L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, van reclamar divendres al matí a la Generalitat de Catalunya i al govern de l’Estat millores urgents en el transport públic de les quatre poblacions de la cornisa del Delta del Llobregat.

En el decurs d’una roda de premsa celebrada a l’estació de Molí Nou-Ciutat Cooperativa de FGC a Sant Boi, els alcaldes van anunciar que els seus governs presentaran mocions conjuntes als plens municipals per oficialitzar les seves demandes.

També van mostrar la intenció d’impulsar una plataforma de mobilitat al Delta per fer arribar les seves reivindicacions a les institucions i al conjunt de la ciutadania i van anunciar la sol·licitud d’una reunió urgent amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i amb el titular del Ministeri en el futur Govern de l’Estat per abordar aquesta qüestió.
L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va explicar que “en un moment en què s’està debatent i s’estan comprometent inversions sobre les infraestructures del país, creiem que ara toca posar sobre la taula les nostres necessitats i demanar a la Generalitat i al govern de l’Estat que es recuperin infraestructures que estan concretades des de fa anys i que són vitals per als nostres ciutadans i ciutadanes”. “Ara”, va dir, “ha arribat l’hora del Delta”.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz , vadir  que “el metro ha arribat a l’aeroport però no ha creuat el riu”i va reclamar “un transport de gran capacitat per donar cobertura a una població de més de 250.000 persones i a un dels pols d’activitat econòmic més importants que tindrà Catalunya, on està previst un desenvolupament de més de 25.000 llocs de treball en els pròxims anys”. “Catalunya”, va concloure, “necessita aquestes inversions”.

L ‘alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, vaafirmar que “des de les ciutats hem fet els deures, hem construït ciutats I ara cal planificar infraestructures del tot necessàries per acompanyar el progrés social i econòmic”. “Ara és l’hora del Delta”, va afegir “estem cansats d’estar a la llista d’espera dels projectes importants del país”.

L’ alcaldessa de Castelldefels, Candela López, va dir que cal avançar cap a “un nou model de transport públic, més sostenible”, i va subratllar la importància de recuperar aquestes infraestructures per poder ”connectar el Campus de la UPC amb la resta del territori i augmentar la potència del seu parc tecnològic”. També va destacar el paper d’aquests projectes per reforçar l’activitat turística.

Els quatre municipis demanen que es realitzi un estudi del sistema de mobilitat per connectar l’aeroport, el litoral, el campus de la universitat i els municipis de la cornisa, i aquests amb la resta de la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here