El passat novembre el cinema Capri va ser l’escenari de la preestrena del documental ‘El Pati del darrere’. Una producció dirigida per Isabel Fernández amb la col·laboració de Tv3 que posa en valor la comarca del Baix Llobregat a partir dels seus valors econòmics, mediambientals i socials, a l’hora que promou el seu coneixement i defensa com a territori

Ara, el creadors del projecte estan en immersos en la segona part d’aquest documental, que portarà per nom “Orgull de Baix”. Es tracta d’un documental web en la que tothom pot participar i que es podrà veure a través d’Internet. 

Una nova eina de coneixement i posada en valor de la comarca, que ajudi a visualitzar el Baix Llobregat, la seva gent, la seva història i que serveixi de plataforma per al debat del futur.

Al Pati Produccions convida a tota la ciutadania del Baix Llobregat a formar part del projecte fent arribar informació, fotografies, vídeos o documents que tinguin a l’abast o coneguin i que puguin ajudar a construir una mirada que reflecteixi la complexitat del territori i la identitat de la comarca. 

La versió web interactiva permetrà tenir més espai per aprofundir en valor mediambientals i agraris, en la història i el caràcter dels baixllobregatins que han lluitat i segueixen lluitant per preservar la comarca.

Busquen informació històrica i actual, dels debats i de les lluites del present. El temes que estan treballant de cara a aquest nou projecte son: la preservació del territori, l’agricultura, la ramaderia, l’evolució del riu i el delta, el creixement de la població i les ciutats, el desenvolupament industrial, el Parc Agrari, la construcció de noves infraestructures, la relació amb Barcelona… i altres aspectes d’identitat del Baix Llobregat.

Aquells que vulguin participar s’han de posar en contacte amb l’equip a través de la seva pàgina de Facebook El Pati del darrere.

Font: La Porta del Delta 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here