L’empresa de Sant Feliu Iberital rebrà un milió d’euros de la Unió Europea en l’àmbit del programa Horitzó 2020, que té per objectiu finançar les empreses més innovadores

Iberital destinarà el fons europeu al desenvolupament d’una màquina de cafè ecològica per tal que el producte pugui passar a la fase final de la comercialització en el mercat. 

La Comissió Europea va rebre més de 1.000 propostes i s’han seleccionat un total de 45 empreses, ubicades a 19 estats membres, que rebran entre 0,5 i 2,5 milions d’euros cadascuna.

Rafael Muñoz, director del departament de Recerca i Desenvolupament d’Iberital, ha explicat a Ràdio Sant Feliu que amb els diners de l’ajuda de la Unió Europea “podrem fer la primera preproducció de la màquina de cafè ecològica, fer demostracions a clients i fer la primera comunicació als mercats del llançament del producte”. 

La màquina en què treballa Iberital pretén resoldre “les ineficiències energètiques” que, segons Rafael Muñoz, tenen les màquines de cafè industrials. En aquest sentit, produiran un aparell “més sostenible” perquè incorporarà alguns materials nous “per millorar la qualitat del producte final, el cafè”. 

Iberital ha pressupostat el llançament de la màquina de cafè ecològica en 2,3 milions d’euros, dels quals el programa Horitzó 2020 de la Unió Europea en finançarà com a màxim el 70%, és a dir, al voltant d’1,6 milions d’euros. 


Més de 40 anys d’història al món del cafè

Iberital va néixer l’any 1975 com una petita empresa de recanvis per a totes les màquines expresso del mercat. La llarga experiència de més de 40 anys en el sector dels recanvis els aporta un ampli coneixement sobre l’interior de cada màquina, sobre on acostumen a estar els problemes, sobre com fer-les més sòlides, eficients i sostenibles, i també sobre les necessitats de qui les utilitza. 

Actualment Iberital, integrada per un equip de 50 persones, és una marca internacional present a més de 60 països. Les exportacions de l’empresa ja representen el 70% de la facturació i la penetració en mercats nous i actuals es troba en constant creixement. 


El Programa Horitzó 2020 

Horitzó 2020 és el Programa marc per finançar la recerca i la innovació de la Unió Europea en el període 2014-2020. Amb un pressupost global proper als 72.000 milions d’euros, Horitzó 2020 és un instrument financer dirigit a assegurar la competitivitat global d’Europa.

El Programa té com a objectiu contribuir a la construcció d’una economia basada en el coneixement i la innovació, recolzar l’estratègia Europa 2020, que compta amb la recerca i la innovació com a eixos fonamentals per aconseguir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here