L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, és la nova vicepresidenta executiva del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Díaz va ser elegida dimarts 1 de març durant la celebració de l’Assemblea General del Consorci

En l’Assemblea també es va elegir la nova presidenta del Consorci, Ada Colau, com a presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; la vicepresidenta, Mercè Conesa, com a presidenta de la Diputació de Barcelona, i el vicepresident en representació de la Generalitat, Ferran Miralles. 

Per a Pilar Díaz, “és un honor assumir aquest repte i prendre el relleu de Josep Perpinyà, després de 12 anys de magnífica feina al capdavant del Consorci com a vicepresident executiu”. La vicepresidència executiva és responsable de la coordinació i direcció dels serveis del Consorci.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és una entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local que té per objectiu la gestió i desenvolupament del Pla Especial d’Ordenació i de Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola. 

Està constituït per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i els nou municipis amb territori al Parc: el Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès. Les dues primeres administracions aporten el pressupost anual que permet desenvolupar el programa d’actuacions.

Les accions del consorsi s’orienten a la gestió de l’ús públic del parc, la prevenció d’incendis forestals, l’educació ambiental, la memòria històrica del parc, la senyalètica, el manteniment de la biodiversitat (el parc Collserola rep una gran pressió d’ús que genera un fort impacte) i la protecció del parc natural coordinant les polítiques mediambientals dels municipis implicats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here