Aquestes tres localitats baixllobregatines ocupen la primera, tercera i quarta plaça respectivament, i se singularitzen per la seva baixa pressió fiscal, segons l’informe econòmic sobre les dades més rellevants de la liquidació de l’exercici 2014 dels municipis de la província que elabora el Servei d’Informació Econòmica Municipal de la Diputació de Barcelona

Dels 23 municipis de la província amb una població d’entre 30.000 i 100.000 habitants, Esplugues és el municipi amb la pressió fiscal més baixa, seguit de Sant Adrià del Besós.

A la tercera i quarta posició hi trobem també municipis del Baix Llobrgat, en aquest cas Sant Feliu i Castelldefels. Els segueixen de prop els municipi baixllobregatins de Gavà (6è) i Cornellà (7è).

Centrant-nos en Esplugues, que és la ciutat que capitaneja el rànking, la pressió fiscal mitjana és un 62,25% superior a la de l’Ajuntament d’Esplugues. Això es tradueix en el fet que si per cada 100 euros de renda personal una persona pagués 3,15 euros a l’Ajuntament d’Esplugues, en una altra ciutat pagaria 5,12 euros.

Pel que fa a la tributació mitjana sobre béns immobles per habitant, definida com la suma de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de recollida d’escombraries i la taxa de clavegueram –a Esplugues aquestes dues darreres no existeixen–, Esplugues està un 8,6% per sota de la mitjana dels municipis esmentats (489,95 euros de mitjana a Esplugues i 531,98 de mitjana global).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here