Amb el lema: “Feminitzant el món local”, la Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de Polítiques d’Igualtat i Drets Civils de l’Àrea d’Atenció a les Persones, ha impulsat una campanya per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra avui dia 8 de març, i que posa a l’abast dels ajuntaments un seguit de materials comunicatius que contribueixin a la difusió del missatge i del compromís vers la igualtat de gènere

S’ha creat un espai web on els ajuntaments poden descarregar-se tots els materials de difusió de la campanya que ajuden a fomentar la sensibilització davant la ciutadania; reforçar les polítiques d’igualtat i ciutadania com a eina clau per a la construcció d’una societat igualitària, democràtica i justa; i fer visible el paper de les dones com a creadores de vincles i sustentadores del teixit social de la vida quotidiana.

Manifest
La Diputació de Barcelona també ha elaborat un manifest a favor del Dia Internacional de les Dones en el qual destaca la importància de l’aprovació de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes (Llei 17/2015) que «marca el compromís polític i la necessitat de fer el desplegament dels recursos necessaris per implementar-la». El text acaba amb el compromís de la corporació amb el món local per la defensa de la igualtat i la llibertat de les dones així com el reconeixement del seu llegat, «claus per construir una societat més justa i digna per tothom».

Exposició “Cartells commemoratius 1914-2016”
L’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (c/ Sant Pere més Baix, 7), acull fins al 24 de març, una exposició de cartellscommemoratius del Dia Internacional de les Dones, que recull cartells des de 1914 i fins a l’actualitat, amb l’interès d’acostar a la ciutadania el significat i la transcendència de la data del 8 de març.

D’altra banda, el diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia Acero, participarà aquesta tarda a les 17.00h als actes institucionals que organitza el Govern de la Generalitat per la Commemoració del Dia Internacional de les dones, al Palau de la Generalitat i a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Des de l’Oficina de Polítiques d’Igualtat i Drets Civils, la Diputació de Barcelona ofereix suport econòmic, suport tècnic, formació i acompanyament als ens locals perquè totes les persones – independentment del seu origen, lloc de residència, sexe, raça, religió, creença, edat o orientació sexual- puguin gaudir dels drets que la llei els garanteix pel fet de ser ciutadans i ciutadanes d’aquest país; és a dir, puguin accedir en condicions d’igualtat als recursos i serveis que l’administració els proporciona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here