L’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria d’Esports, organitza aquest diumenge 20 de març la XXIV Marxa de la Primavera amb més de 1.600 persones inscrites fins el moment. Martorell dóna la benvinguda a la primavera fomentant la pràctica de l’exercici físic i descobrint l’entorn natural de Martorell en una caminada plàcida popular sense afany competitiu

La regidora d’Esports, Belén Leiva, diu que “és una bona xifra i confiem que el nombre de participants pugi, doncs fins diumenge hi ha temps per inscriure’s, també cal destacar la vessant familiar i lúdica de la caminada que dona la benvinguda a la primavera”.

La sortida de la caminada es farà, a les 10.00h, des de la plaça del Pavelló Esportiu Municipal, on tothom, a partir de les 8.00 hores, presentant el resguard d’inscripció podrà recollir l’obsequi d’aquesta edició, una samarreta. “Els inscrits rebran un tríptic amb informació del recorregut de la Marxa de la Primavera, les caminades urbanes saludables i els circuits inclusius”, ha explicat Leiva. A les 9.45 hores, i abans de l’inici de la caminada, es realitzarà una jornada d’escalfament per preparar-se correctament per a l’activitat. En diferents llocs del recorregut s’instal·laran punts d’avituallament.

Pujada al Castell de Sant Genís de Rocafort
La XXIV Marxa de la Primavera ofereix, per segon any consecutiu, la possibilitat d’accedir al Castell de Sant Genís de Rocafort a través d’un nou recorregut d’una distància aproximada de 2.000 metres, un punt estratègic de Martorell perquè el Castell queda dempeus a la muntanya i és visible des de la majoria de punts del municipi. “Martorell pot presumir d’uns entorns agradables per poder-hi caminar i des dels quals contemplar vistes espectaculars del municipi i gaudir de la seva fauna: ginesta, estepa blanca, arboç o abellera fosca. A més, realitzarem activitat física i millorarem la nostra salut”, ha dit.

Recomanacions
Cal portar roba còmoda i calçat adequat a l’activitat, evitar les hores de fred o calor extrems, cal protegir-se del sol. Cal anar a un ritme que permeti respirar de manera compassada, dur aigua per beure abans, durant i després del recorregut, especialment si la distància és llarga, fer estiraments després de l’activitat i respectar l’entorn i les normes de seguretat viària.

Inscripcions obertes i gratuïtes
Les inscripcions es poden fer a través del web municipal o a qualsevol de les Oficines d’Atenció a l’Usuari del PMSAPM, al Complex Esportiu La Vila, el Complex Esportiu Torrent de Llops, el Pavelló Esportiu Municipal, al Centre Integral Esport i Salut (CIES) i al Centre Cultural.

Els menors de 14 anys podran participar-hi si s’inscriuen acompanyats d’un adult. A tots els participants es recomana que portin l’esmorzar de casa i que siguin respectuosos amb el medi natural.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here