La 96a edició de la Volta ciclista a Catalunya creuarà el Baix Llobregat el diumenge 27 de març –després de que dissabte 26 hagi creuat diverses localitats del delta sortint des de Sant Joan Despí-, coincidint amb la setena i última etapa amb sortida i arribada a Barcelona, amb un recorregut de 136,400 kilòmetres

La Volta a Catalunya és una cursa inclosa en la màxima categoria ciclista mundial, la World Tour, que comporta la participació de més de dos-cents corredors. En el dispositiu es desplacen 70 cotxes i 60 motos acompanyats per 46 motos i tres vehicles dels Mossos d’Esquadra.

Després d’una 6ª etapa molt baixllobregatina, amb sortida des de Sant Joan Despí i que des d’allà creuàrà tot el delta del Llobregat, la 7ª etapa de la Volta també visitarà la nostra comarca.

Aquí trobareu els horaris de pas i els pobles que creuarà

Moment simbòlic: La Volta passarà pel Pont del Diable de Martorell

Martorell és un pas obligat per La Volta que hi ha passat en els darrers 10 anys de forma consecutiva.

A Martorell, el pas dels corredors és previst sobre les 11.45 hores procedent de la carretera de Terrassa, la c-243a. La comitiva recorrerà el darrer tram de l’antiga N-II travessarà el Pont dels Prínceps d’Espanya i per davant del Pont del Diable en direcció al Congost i Sant Andreu de la Barca.

Vidal Porcar i Jaume Montaña, il·lustres ciclistes

El ciclisme de Martorell té dos noms il·lustres: Josep Vidal Porcar i Jaume Montaña Pascual. Són els dos representants martorellencs que van participar a La Volta a Catalunya. Vidal Porcar (1920-1992) va guanyar una victòria d’etapa a l’edició de 1952 i Montaña Pascual ho va aconseguir, també, l’any següent.

Tots dos van ser dos dels ciclistes més reconeguts del panorama català durant la dècada entre els anys 40 i 50. Van córrer el Tour de França i el Giro d’Itàlia. Vidal Porcar va ser tercer en el Campionat d’Espanya de ciclisme en ruta (1950).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here