La Hermandad del Cristo de la Paz subratlla l’inici d’aquesta una nova tradició com un dels actes destacats d’aquesta  Setmana Santa. La lectura del pregó 2016, diumenge dia 13, va donar inici a les activitats amb el pregó 2016 i ahir ja es va poder veure a La Borriquita

Diumenge de Rams es van iniciar els actes litúrigics públics de la Setmana Santa castelldefelenca -amb la processó d’“Entrada de Jesús a Jerusalem”, més popularment coneguda com la processó de “La Borriquita”-, una programació que, des de fa més de trenta anys, lidera la Hermandad del Cristo de la Paz de la localitat.

El cap de setmana anterior ja es van celebrar les activitats que anuncien la Setmana Santa. Diumenge, dia 13, es va celebrar a l’església de mare de Déu de Montserrat la lectura del pregó 2016, a càrrec de la pregonera de l’any, Conchi Benjumea. La vetllada es va completar amb el concert de marxes processionals a càrrec de l’A. M. Stm. Cristo de la Paz. La vigília, el dissabte 12 de març, es va celebrar en un hotel de la localitat el Sopar Anual de la Hermandad.

Novetats de 2016

De cara als propers dies, la Hermandad del Cristo de la Paz ha destacat com a novetat més important el Via Crucis Vivent de demà Dimarts Sant (dia 22 de març a les 20h), una escenificació pels carrers del poble de la devoció centrada en els Misteris dolorosos de Crist, que es mediten i contemplen caminant i detenint-se en les estacions que representen els episodis de la Passió de Crist.

El Viacrucis consta de 14 estacions, cadascuna de les quals es fixa en un pas o episodi de la Passió del Senyor, i on participaran 25 persones, que interpretaran els diferents papers assignats.

En el cas de Castelldefels, les representarà en el seu format vivent per primera vegada en la història dels actes processionals de la ciutat.

Una altra de les novetats d’enguany, és el fet que els passos del Cristo de la Paz i de la Verge Dolorosa tornaran a marxar per separat el Divendres Sant (dia 25 de març a les 18:30), ja que el nombre de ‘costaleros’ ho permet.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here