Aquest diumenge 13 noies estudiants d’Erasmus de diferents nacionalitats, van morir en un tràgic accident d’autocar a l’AP7 a l’alçada de Freginals

Les víctimes, diverses nacionalitats, tornaven de les Falles de València cap a Barcelona en un viatge organitzat per l’Associació Erasmus Student Network. Un total de cinc autobusos amb 275 joves vinculats a quatre universitats catalanes -UB, UAB, UPC i UPF- havien sortit a les sis de la matinada de dissabte de la plaça d’Espanya de Barcelona. 

Després de passar el dia a la capital valenciana, els autocars havien emprès el viatge de tornada a Barcelona cap a dos quarts de quatre de la matinada d’aquest diumenge. L’accident es va produir poc abans de les sis, minuts després d’entrar a Catalunya.

El sinistre va provocar una trentena de ferits que van ser atesos en hospitals de Vinaròs, Tortosa, Amposta, Reus i Tarragona. Posteriorment, d’altres van ser traslladats a diversos centres de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Castelldefels

Ahir les banderes de l’edifici consistorial i de la resta de dependències municipals de Castelldefels van onejar a mig pal i continuaran així durant tot el dia d’avui.

L’Ajuntament de Castelldefels es va sumar així al dol oficial per les 13 estudiants que van perdre la vida el passat cap de setmana a l’accident d’autocar a Freginals .

L’Ajuntament de Castelldefels ha volgut  manifestar així el seu condol a les famílies de les víctimes.

Gavà

La plantilla de l’Ajuntament de Gavà, encapçalada per l’alcaldessa de la ciutat, es va concentrat ahir al migdia davant del consistori i va guardar un minut de silenci, en memòria de les víctimes de l’accident d’autocar d’ahir a Freginals. 

El minut de silenci va ser presidit per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i també hi havia presents, entre d’altres, representants d’alguns dels partits que conformen el Ple Municipal.

Sánchez va manifestar que aquest minut de silenci respon a la voluntat de l’Ajuntament de “sumar-se a les mostres de condol i de suport vers els familiars i amics de les noies que han perdut la vida que des de la ciutadania i les institucions s’estan fent arran d’aquesta tragèdia”. 

L’alcaldessa va demanar també que “s’esbrinin quines van ser les causes que van motivar aquest accident i que si d’alguna manera es pot actuar per tal que això no torni a succeir que s’actuï”.

Martorell

L’Ajuntament de Martorell es va sumar al dol per les víctimes de l’accident de trànsit a Freginals amb un minut de silenci, aquest dilluns al vespre, a la Plaça de la Vila, abans de l’inici de la sessió plenària corresponent al mes de març. 

A més, les banderes situades al balcó de l’Ajuntament es van col·locar a mitja asta durant tot el dia.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa,va assegurar que “expressem el nostre condol i solidaritat a les famílies i amics de les víctimes que van patir aquest tràgic accident a Freginals”. 

El consistori en ple va assistir al minut de silenci.

Sant Vicenç dels Horts 

A les 12 h d’aquest dilluns es van guardar 5 minuts de silenci a les portes de tots els edificis municipals per mostrar la solidaritat amb els familiars i amics dels 13 estudiants d’Erasmus de la Universitat de Barcelona (UB) morts en el sinistre de diumenge.

Sant Boi entre d’altres municipis, també es va sumar a la solidaritat dels consistoris baixllobregatins. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here