Es van degustar 1.500 menús i 600 tapes individuals amb la carxofa com a protagonista

La nova edició de la Carxofada va tancar amb la participació d’unes 2.000 persones. La festa de la #carxofaSantboi, organitzada per l’Ajuntament l’associació gastronòmica Sant Boi Degusta amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari, va omplir d’animació i activitats la rambla de Rafael Casanova i la plaça de l’Ajuntament.

Per cuinar els 1.500 menús i les 600 tapes que es van servir es van utilitzar 1.050 Kg de carxofes . Es van degustar 8.100 plats . Enguany la festa va canviar de format per oferir un menú gastronòmic de cinc plats que els restaurants de Degusta van cuinar en directe . A més, es van vendre 920 Kg de carxofes.

Durant la jornada es van realitzar sortides en bicicleta a un camp de carxofes, activitats infantils, un “showcooking” amb la dietista Cristina Viader, ball country i zumba, una trobada de col·leccionistes de plaques de cava i el concert final de festa del grup local Cucarachas Enojadas.


El mes de la carxofa a Sant Boi

La Carxofada forma part d’una campanya de promoció de la carxofa de Sant Boi que per primer cop s’estén a tot el mes de març. Una llarga llista de bars i restaurants locals ofereixen en el marc de la campanya menús de degustació, plats, tapes o entrepans amb la carxofa com a ingredient principal. 

El Mercat de Pagès, les biblioteques, els mercats municipals, la cooperativa SomBici, les associacions de comerciants o la fruiteria Collita Pròpia s’hi han sumat amb altres propostes.

Sant Boi és el municipi del Parc Agrari del Baix Llobregat amb més producció de carxofes i l’Ajuntament vol que aquesta hortalissa s’identifiqui com a element de la identitat de la ciutat i com a ingredient estrella de la gastronomia local.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here