La Junta de Govern de l’AMB va aprovar aquest passat 29 de març, l’adjudicació a l’empresa millor qualificada per a les obres del nou carril bici que unirà Barcelona i Esplugues de Llobregat, seguint l’eix que marquen l’avinguda Diagonal (Barcelona) i l’avinguda dels Països Catalans (Esplugues)

Segons Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, “hem fet un altre pas endavant en un projecte que exemplifica els esforços de l’AMB en matèria de mobilitat: dotar els ciutadans d’infraestructures que facilitin l’ús de modes de transport sostenibles com la bicicleta, evitant així la contaminació del nostre aire, i que a més els permetin moure’s de manera ininterrompuda i segura des del Besòs fins al Llobregat, tot travessant Barcelona”.

L’empresa millor qualificada en el concurs ha estat Romero Gamero, S.A. (ROGASA). Finalment, el projecte s’ha adjudicat per un import de 1.035.600 € (IVA inclòs).

Es preveu que les obres comencin el proper mes de juny, després que l’AMB adjudiqui definitivament l’obra el 26 d’abril i que el 31 de maig se n’aprovi el pla de seguretat. Els treballs, que tenen una durada estimada de 10 mesos, acabaran el mes d’abril del 2017. El projecte s’ha elaborat des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els estudis Batlle i Roig i SBS intervindran en la seva execució i en la direcció d’obra.

Aquesta obra servirà per preparar el terreny de cara al foment de l’ús de la bicicleta que està duent a terme l’AMB, ja que la xarxa existent de carrils bici i vies ciclables encara té mancances en molts punts.

El gran nus viari de la Ronda de Dalt, ideat per facilitar l’entrada i sortida ràpida de vehicles motoritzats a Barcelona, ha dificultat, fins ara, la connexió de la ciutat amb el territori del Baix Llobregat a peu o en bicicleta. És per això que el nou tram de carril bici s’integrarà en el talús existent al marge de la calçada. De la mateixa manera, el projecte es farà amb un sistema de construcció poc agressiu, de manera que la via quedi ben integrada i alhora ofereixi totes les garanties de seguretat.

Un cop se’n faci l’adjudicació final, l’AMB mantindrà reunions amb els ajuntaments de Barcelona i Esplugues de Llobregat per assegurar la coordinació necessària a l’hora de dur a terme els treballs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here