Matías Carnero, ha estat escollit president de la UGT de Catalunya, i Camil Ros, ha estat triat nou secretari general, en substitució de Josep Maria Álvarez, que s’ha acomiadat de la secretaria general a Catalunya després de ser escollit secretari general d’UGT a l’estat espanyol

El Congrés, que es va celebrar al Centre Cultural de Terrassa entre el dimecres 6 d’abril i el divendres 8 d’abril sota el lema Som Drets. Som lluita.

El congrés va commemorar els 40 anys de la celebració de la primera assemblea del sindicat després del franquisme, que va celebrar-se a Terrassa i va comptar amb la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, entre d’altres autoritats.

El 15è Congrés Nacional de la UGT de Catalunya va aprovar per unanimitat la resolució “Un nou compromís: som el sindicat, som la UGT”. 

Aquesta resolució vol ser el full de ruta del sindicat per als propers anys, que pivotarà sobre quatre grans eixos: recuperar els drets perduts en aquesta crisi, assentar les bases del canvi de model productiu que el país necessita per a una recuperació amb garanties, reduir les desigualtats socials i laborals i enfortir el sindicat.

En el seu primer discurs com a secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros va exigir canvis en les polítiques d’austeritat d’Europa, Espanya i Catalunya: “volem polítiques industrials, d’ocupació, de benestar, renda mínima per a tothom, etc. I no podem esperar”.

En aquest sentit, Ros també va situar la necessitat que el salari mínim sigui de 1.000 euros per combatre la cronificació de la pobresa i l’explotació laboral legal causades per les reformes laborals. “Ara toca l’ofensiva sindical per recuperar tots els drets laborals que hem perdut en aquesta crisi”, va remarcar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here