Somnis a mida és la darrera obra de l’escriptora sesrovirenca Núria Pradas. La novel·la gira entorn dels emblemàtics Magatzems Santa Eulàlia de Barcelona i transcorre en les dècades dels anys 20 i 30

La idea de la novel•la va sorgir per casualitat, quan passejant per La Boqueria de la seva Barcelona natal li va cridar l’atenció un edifici, la primera seu dels magatzems Sant Eulàlia. En va començar a estirar el fil i n’ha acabat novel•lant la història.

Somnis a mida narra la història d’una generació de botiguers, pioners en l’alta costura a Espanya, en una Barcelona cosmopolita. Ho fa a través de la vida de la Laia, una treballadora de la mítica botiga de moda, immersa en un univers de glamour, elegància i passions.

L’obra, que parteix del testimoni de persones vinculades als magatzems, barreja realitat i ficció però amb un important fons històric. L’autora reivindica que tant com de l’exili, també cal escriure també sobre “aquells que es van quedar durant uns anys difícils com la guerra”.

Somnis a mida està editada per Penguin Random House i Columna, en les edicions de castellà i català, amb un primer tiratge de 15.000 exemplars. Podria convertir-se en una de les novel·les de referència d’aquest Sant Jordi.

Núria Pradas té una reconeguda trajectòria com a escriptora, principalment en novel·la infantil i juvenil, amb més d’una quarentena d’obres publicades. Entre les publicacions més recents, destaca la trilogia Grans Viatges (Heka, Raidho i Koknom) i La noia de la biblioteca. L’any 2012 va guanyar el Premi Carlemany amb l’obra Sota el mateix cel. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here