Els inscrits augmenten un 56% respecte a l’anterior edició, mentre que la participació internacional creix un 72%
La Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós que organitzen l’Ajuntament d’Esplugues i els Museus d’Esplugues, comptarà aquest any amb la participació de 114 artistes ceramistes d’arreu del món, que han presentat un total de 232 obres de tècniques i estil diversos amb un element comú: l’alt nivell creatiu i artístic.

El 31 de març es va tancar el període de registre en la nova edició de la Biennal amb rècord de participació. Les dades de 2016 suposen un augment molt significatiu respecte l’edició del 2014, passant de 73 a 114 artistes (+56%).

Participació internacional

Aquesta 18a edició suposa, a més, la reafirmació del caràcter internacional del certamen, ja que els participants d’altres països són el conjunt que més ha crescut, un 72%, en part perquè enguany la Biennal coincideix amb la celebració a Barcelona del Congrés Internacional de Ceràmica, el pròxim mes de setembre, que reunirà més de 300 ceramistes.

Europa continua sent l’origen principal dels participants forans, especialment Itàlia. També hi ha participants d’Àsia, d’Amèrica i d’Àfrica.

Reunió del jurat

El 15 d’abril tindrà lloc la primera reunió del jurat per deliberar sobre les obres presentades i escollir les peces seleccionades, candidates als guardons i que formaran part de l’exposició temporal. El jurat està format per Jordi Serra Moragas, ceramista especialista en reflex metàl·lic; Madola, escultora i ceramista, i Josep Maria Cadena i Catalán, crític d’art.

Les obres seleccionades i guanyadores es podran veure a partir del 14 de juliol, data del lliurament de premis, i fins al novembre de 2016, al Museu Can Tinturé.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here