L’Ajuntament d’Esparreguera, governat pel PSC , ha declarat al rei Felip VI i a qualsevol altre representant de la monarquia espanyola com a persona non grata, en una moció aprovada pel Ple municipal amb els vots a favor de la CUP, ERC, CiU i d’un dels regidors socialista

“Atès que el monarca espanyol Felip VI, en tant que cap del Regne d’Espanya, representa la màxima figura institucional d’un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya”.

Així comença la moció presentada per la CUP i per ERC al darrer ple de l’ajuntament baixllobregatí, que considera a Felipe VI com la màxima figura institucional d’un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya, que també acusa el rei de falta de neutralitat en relació al procés sobiranista i que insta a l’Ajuntament d’Esparreguera a retirar les fotografies del monarca de els edificis municipals, entre d’altres.

La moció va ser aprovada amb deu vots a favor (cinc de la CUP, dos de CiU, dos d’ERC i un d’un regidor del PSC), set vots en contra ( tres d’ICV – EUiA, dos de Ciutadans, un del PP i un d’un regidor del PSC) i l’abstenció de quatre regidors del PSC, entre ells l’alcalde de la localitat, Eduard Rivas.

El PSC, que governa conjuntament amb ICV – EUiA, va donar llibertat de vot als seus regidors, fet que va fer possible l’aprovació de la moció.

Precisament Emmanuel Ortí, Portaveu del Grup Municipal d’ICV Esparreguera, va voler deixar clar que malgrat el sentit negatiu del seu vot, per el que els ecosocialistes consideren una “rebequeria”, ICV-EUiA “no som monàrquics i som republicans, ahir, avui, demà i sempre. D’acord fins aquí. No som independentistes ni estem amb JxSi ni la CUP. Estem pel dret a decidir i pel referèndum des del primer dia…”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here