Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Aquest cap de setmana, cuina amb roses a la ciutat de les roses, una delícia!

Sant Feliu celebra, del divendres 15 al diumenge 17 d’abril, la cinquena edició de les Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses”, iniciativa de l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l’Ajuntament, per fomentar el coneixement d’aquesta flor, símbol de la ciutat, en un certamen únic al país.

L’objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina santfeliuenca preparen en directe plats, postres i còctels amb la rosa com a ingredient per donar color i sabor a la taula.

Les jornades, d’accés gratuït, se celebren al restaurant pedagògic de l’escola d’hostaleria de l’IES Martí Dot, ubicat als jardins del Palau Falguera.

En l’edició del 2016, “La cuina de les roses” comptarà amb els participants fidels i amb noves incorporacions, que elaboraran en directe les receptes que han creat especialment per a l’ocasió i sorprendran els assistents amb la seva creativitat.

Com a novetat, els paradistes del Mercat Municipal col·laboraran amb els restaurants que participen a les jornades i també amb l’organització de dos tallers infantils.

Com ja és tradició, les Jornades permetran donar a conèixer nous productes i ens descobriran per exemple un nou oli gourmet i productes de confiteria amb gust de fruita. Durant el cap de setmana també hi haurà cates de vins i de cava i una exposició de flors preparades per al consum.

Enguany la conferència inaugural de les jornades anirà a càrrec de la restauradora Ada Parellada, que sota el títol “Roses. A la cuina, on les poses?” explicarà què fan les roses a la cuina. La xerrada anirà acompanyada d’un còctel d’inauguració, elaborat pel barman Gerard Sánchez Moya d’Unbarman, de música en directe a càrrec del grup Jazzy Indira i degustació de cava de Juvé i Camps.

L’acte inaugural tindrà lloc el divendres 15, a partir de les 19.30 h, a la sala dels Àustries i a les terrasses del Palau Falguera.

Tast a les Festes de Primavera

Les persones assistents a les jornades podran tastar els plats cuinats al final de cada demostració. També es podran degustar durant les Festes de Primavera, que se celebraran del 6 al 8 de maig. Aquests dies, els establiments participants en la iniciativa inclouran en la carta els plats i postres elaborats durant les jornades.

De fet, les Jornades gastronòmiques són el preàmbul de la 58a Exposició Nacional de Roses que es farà al Palau Falguera durant les Festes de Primavera. En el marc de l’Exposició es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents.

Els Amics de les Roses donaran les eines perquè aquells qui ho vulguin preparin les receptes a casa. Per això, totes les receptes de les jornades estaran disponibles a www.lacuinadelesroses.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here