La conferència d’Ada Parellada tancarà aquest dijous, a les 19.30 h, les Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” a la sala dels Àustries i a les terrasses del Palau Falguera. Sota el títol “Roses. A la cuina, on les poses?”, la restauradora explicarà què fan les roses a la cuina. La xerrada anirà acompanyada d’un còctel d’inauguració, elaborat pel barman Gerard Sánchez Moya d’Unbarman, de música en directe a càrrec del grup Jazzy Indira i degustació de cava de Juvé i Camps

La xerrada, que havia d’inaugurar les jornades d’enguany el divendres 15 d’abril, va quedar cancel·lada amb motiu dels dos dies de dol decretats per l’Ajuntament a causa de la mort d’una veïna de Sant Feliu per violència masclista.

Les Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” són una iniciativa de l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l’Ajuntament, per fomentar el coneixement d’aquesta flor, símbol de la ciutat, en un certamen únic al país. 

L’objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina santfeliuenca preparen en directe plats, postres i còctels amb la rosa com a ingredient per donar color i sabor a la taula. 

Les jornades, d’accés gratuït, s’han celebrat aquest cap de setmana al restaurant pedagògic de l’escola d’hostaleria de l’IES Martí Dot, ubicat als jardins del Palau Falguera.

En l’edició del 2016, “La cuina de les roses” ha comptat amb els participants fidels i amb noves incorporacions, que han elaborat en directe les receptes que han creat especialment per a l’ocasió i han sorprès els assistents amb la seva creativitat. Com a novetat, els paradistes del Mercat Municipal han col·laborat amb els restaurants que participen a les jornades i també amb l’organització de dos tallers infantils.

Com ja és tradició, les Jornades han permès donar a conèixer nous productes. Durant el cap de setmana també hi ha hagut cates de vins i de cava i una exposició de flors preparades per al consum.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here