Segons la productora, el muntatge, que recrea la Guerra de Successió del 1714, ha estat exitós, però malgrat això era un “vaixell massa gros”i no hi ha hagut prou públic com per sufragar-ne les ingents despeses

El teatre de la Passió d’Olesa, va estrenar el desembre de 2014 Fang i Setge, el musical sobre els fets de 1714. 

L’espectacle brinda un homenatge a tota la gent que el 1714 va lluitar per mantenir les llibertats de Catalunya. En aquest sentit, les relacions humanes tenen un focus prioritari, mentre que el grans fets que han perviscut en la memòria col·lectiva són viscuts a través de la vida dels personatges. El musical recrea la vida dintre dels murs de la ciutat assetjada de Barcelona a través d’històries personals, protagonitzades principalment per dones, que donen una visió femenina del setge i expliquen el dia a dia de la ciutat. Des d’una vessant més filosòfica, conflueixen els diferents punts de vista del conflicte i es fan sentir totes les veus involucrades.

Un espectacle concebut amb l’estètica dels grans musicals anglosaxons que va comptar amb un equip de professionals del renom: música del compositor Salvador Brotons, dramatúrgia de Marc Rosich, coreografia de Toni Mira, lletres de Josep Pedrals i, dalt de l’escenari, més de 100 actores i figures reconegudes de l’escena catalana com: Lloll Bertran, Pep Molina, Teresa Vallicrossa, Oriol Genís, Ferran Frauca, Xavier Ribera Vall, l’Albert Gràcia, Neus Pàmies, Aina Sánchez, Jordi LLordella i Marc Pujol.

Precisament la gran embergadura del  projecte, sumat a una afluència de públic menor de l’esperada en el seu salt a Barcelona; ha portat a la productora del musical a presentar un concurs de creditors davant els jutjats de Barcelona, ja que no és capaç d’afrontar les despeses derivades del muntatge.
L’empresa Excés d’Entusiasme S. L. ha informat d’aquesta decisió tot l’equip de l’obra de teatre a través d’un missatge de whatsapp.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here