Pocs catalans desconeixen la llegenda de Sant Jordi i el drac i l’origen de la tradició de regalar-nos llibres i roses cada 23 d’abril. Però molts l’hem coneguda a través de llibres o de la tradició oral. Però i si aquesta història ens l’expliquen en una gran producció musical en què hi intervenen diverses entitats de cultura popular? El resultat és una experiència excepcional, que enguany arriba a la seva quinzena edició, el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, organitzat per l’Esbart Vila d’Esplugues, que es podrà veure al Parc Pou d’En Fèlix d’Esplugues de Llobregat avui dia de Sant Jordi a les 20.30h

Per Ens de comunicació / AMIC

L’organització de l’esdeveniment explica que les veus dels personatges seran en directe, fet que comporta un esforç afegit a tots els actors i dansaires que hi participen, i a més “es presentaran noves escenes i coreografies, millores i novetats tècniques, amb participacions externes que de ben segur contribuiran a fer més espectacular aquesta posada en escena”. Concretament, hi intervindran l’escola de dansa i arts escèniques A Escena, que juntament amb el Drac Fal·lera de la Colla de Geganters d’Esplugues, seran els grups convidats a l’espectacle de Sant Jordi.

La llegenda es presenta amb un inici d’història sorprenent on present i passat es barregen per a desembocar en una sèrie d’escenaris i situacions que portaran al Cavaller Sant Jordi a un regne llunyà on haurà de fer front a diferents adversitats. Serà, en paraules d’en Sergi Castro, creador i director de l’espectacle, “un espectacle molt passional i sentimental, amb personatges en els quals tots ens podem identificar”. Ara bé, molts altres detalls i sorpreses es desvetllaran la nit de l’estrena. Com sempre, l’espectacle comptarà amb alta tecnologia tant per a l’àudio com en la il·luminació, pirotècnia i efectes especials els quals tindran un paper força destacat, mitjans que convertiran el Parc Pou d’En Fèlix en un espai divers i màgic en cada escena.

L’espectacle de Sant Jordi representa “un gran esforç per a l’entitat tant per les seves dimensions com pel repte d’oferir sempre novetats i per combinar-ho amb l’activitat quotidiana de l’esbart, dedicada a la dansa tradicional i de creació, i amb la seva agenda sempre farcida de ballades durant tot l’any”, explica l’organització.
Una altra novetat important és que l’espectacle podrà ser vist en streaming a través del web de Tele Estudi Esplugues, i per tant podrà ser seguida en directe des de qualsevol punt del planeta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here