Aquest cap de setmana tindrà lloc un any més a Gavà l’espai de trobada i degustació més important de Catalunya a l’entorn de l’Espàrrec: Gastrogavà 2016. Després de l’èxit de la convocatòria de 2015 es presentaran les noves creacions culinàries que ofereix aquest producte autòcton del Baix Llobregat

La 63a Fira de l’Espàrrec, que se celebrarà entre el 29 abril i l’1 de maig torna amb la 3a edició de GastroGavà, una acció gastronòmica que té com a protagonistes la restauració gavanenca, l’Espàrrec de Gavà i el producte de proximitat. És una activitat organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació de Restauradors de Gavà, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT).

#Gastrogava16

Benvinguts a Gastrogavà! Una activitat referent de la comarca del Baix Llobregat al voltant de l’Espàrrec. Amb més de sis dècades de trajectòria és la demostració de que el relleu generacional funciona i constata l’evolució de la vitalitat comercial, agrícola i sociocultural de Gavà.

Amb epicentre a la Plaça de Jaume Balmes, GastroGavà oferirà a tothom que s’apropi degustacions de qualitat, amb espàrrecs de Gavà, productes de l’Horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat elaborades per 17restauradors de Gavà.

És per l’èxit de l’edició de 2015, amb més de 11.000 tapes que arriba el moment  d’impulsar de nou aquest projecte gastronòmic. Un espai dinàmic, de trobada entre la ciutadania de Gavà, visitants de la comarca, el comerç restaurador de la pròpia ciutat i el producte local. Degut al triomf de l’edició anterior s’ha volgut ubicar a la mateixa gran carpa amb zona de terrassa, que disposa de 12 espais de degustació.

#EsparrecGava16

L’Espàrrec de Gavà és blanc allargat, de mida mitjana i de textura fibrosa. Es caracteritza pel sabor agradablament amarg al paladar. El Baix Llobregat és la única zona de Catalunya on es fa aquesta hortalissa a causa de les particulars característiques del sòl que necessita: arenosa i poc compacte; i del clima: calorós durant els mesos de collita.

L’oferta d’enguany consisteix en la compra de tiquets a 12 euros [4 tapes + 2 cerveses + 2 ecogots] o bé de 3,5 euros [1 tapa + 1 cervesa + 1 ecogot]. Per dinamitzar l’activitat, s’ha creat un Tapaport que vol potenciar el vot a la millor tapa dels restauradors participants.

 

Tota la informació sobre l’activitat a www.gastrogava.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here