El món de l’imaginari infantil serà l’eix temàtic de la 58a Exposició Nacional de Roses. Els muntatges i la decoració floral sorprendran el públic amb composicions vistoses que recordaran contes, poemes, cançons o sensacions i descobertes pròpies de la infància

Com cada any, les estances interiors i els jardins del Palau Falguera acolliran l’Exposició, que obrirà les portes el divendres 6 de maig, a les 20 h, després del pregó de la Rosa a l’Auditori del Palau, que tindrà lloc una hora abans, a càrrec de l’escriptora santfeliuenca Jenn Díaz.

L’Exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 10.000 roses de més de 250 varietats diferents. L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.  

Xerrades, demostracions florals i concursos de roses 

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’organitzen conferències, demostracions d’art floral i tallers de roses per a infants i adults. També s’hi exposen ikebanes com a mostra d’art floral japonès. 

A més, se celebren diversos concursos de roses on participen amateurs. En els concursos es triarà la millor rosa (guardonada amb el Premi d’honor Pere Dot), la rosa més perfumada, les millors roses en miniatura o els rosers més bells de la varietat Polyantha. També s’organitza un concurs infantil de roses, obert a la participació dels infants de fins a 14 anys. En l’edició de l’any passat, en el conjunt de concursos van participar més de 60 persones i es van exposar 445 gerros amb més de 1.600 roses.

També hi ha una zona dedicada a l’artesania d’elements amb roses, així com una exposició d’aquarel·les de Rafael Plaza i les exposicions del 56è Concurs de fotografia Rosa d’Or i del Concurs de pintura ràpida, que es farà el diumenge 8, al Palau Falguera. 

D’altra banda, aquest any repeteix ‘El laboratori de Pere Dot’, espai on es podrà veure una col·lecció dels rosers que es cultiven al Roserar de Dot i de Camprubí. 
Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L’Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que conté més de 350 varietats de rosers. 

Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses fins al Roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h. 

Degustació de roses i flors 

Durant el cap de setmana diversos restaurants oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’ celebrades a l’abril. Els establiments participants en aquesta iniciativa, organitzada pels Amics de les Roses, són: Aire Restaurant, Can Plana, El Parlament, Nou Coro i Taps Taverna. Es tracta de l’únic certamen gastronòmic on les roses són les protagonistes de totes les receptes de cuina (www.lacuinadelesroses.cat).  

Consulteu el programa de les Festes a www.santfeliu.cat/festesdeprimavera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here