La Guàrdia Civil ha iniciat un escorcoll a l’Ajuntament de Viladecans aquest matí -que encara continua- durant una operació policial que forma part de la investigació del cas Inipro, que dirigeix ​​el Jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona, i durant el que s’ha retingut al primer tinent d’alcalde de l’ajuntament baixllobregatí

S’investiguen possibles delictes contra l’administració pública en el marc d’una operació que es va iniciar a finals de 2015 i que es troba sota secret de sumari.

El cas va esclatar a l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona per l’adjudicació d’un contracte a la mercantil Inipro (Iniciatives i Programes SL).

La Guàrdia Civil hauria detingut també en l’operació l’excap de gabinet de l’Ajuntament de Tarragona i dos empresaris relacionats amb facturacions suposadament irregulars a l’empresa Inipro, que té seu a Viladecans. 

La Guàrdia Civil ha practicat també 11 registres en despatxos professionals, en domicilis i en entitats públiques, tant a Tarragona, on es va originar la investigació, com a Viladecans i Palau-Solità i Plegamans, tots elles localitats amb alcaldies del PSC.

Les entrades i registres s’han produït concretament a l’Ajuntament de Tarragona, per accedir al servidor i obtenir dades d’un dels detinguts, i als Ajuntaments de Viladecans i Palau-Solità i Plegamans, a més de dues mercantils a Barcelona i Viladecans, en un despatx professional a Viladecans i un altre a Reus, i en els domicilis dels quatre detinguts.

En el cas de l’Ajuntament de Viladecans, la Guardia Civil està registrant concretamente les seus de l’Àrea d’Economia i Gestió Interna, on han requerit alguns expedientes, segons han informat fonts municipals.

Els grups de l’oposició  -PP, Ciutadans, ERC i Viladecans sí se puede-, així com CDC -que no té representació al consistori viladecanenc-, ja han exigit explicacions. L’Ajuntament de Viladecans té previst emetre un comunicat sobre la investigació quan es doni per acabat el registre policial.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here