El Govern ha aprovat aquest dimarts autoritzar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a iniciar la licitació dels contractes d’explotació i manteniment de les depuradores d’Abrera per als propers quatre anys i la possibilitat de pròrroga de dos anys

El contracte té un pressupost de licitació de 13,2 milions d’euros en el cas d’Abrera. L’ACA obrirà el procediments de licitació corresponent durant el mes de juny i es preveu l’adjudicació abans de final d’any perquè sigui operatiu des de l’1 de gener del 2017.

La depuradora d’Abrera, de tipus biològic, amb eliminació de nitrogen i fòsfor, està en servei des del 1994 i s’ha ampliat en dues ocasions (el 1999 i el 2012). La instal·lació dóna servei als municipis i nuclis d’Abrera (les Carpes, Santa Maria de Villalba, Ca la Cília); Olesa de Montserrat; Esparreguera; Collbató i el Bruc.

Té una capacitat de tractament de 34.500 metres cúbics al dia i dóna servei a una població de 115.000 habitants equivalents (tracta les aigües residuals domèstiques urbanes i de les activitats econòmiques i industrials assimilables a urbanes).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here