Iceta i Rabell, que han donat suport a la concentració, han criticat que el Govern desobeeixi la resolució del Parlament aprovada el passat 5 d’abril per amb àmplia majoria per evitar el tancament de nous grups escolars

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, s’han concentrat aquest divendres, juntament amb alcaldes del Baix Llobregat d’ambdues formacions, davant els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Sant Feliu de Llobregat per denunciar el tancament de 14 línies de P3 a la comarca.

Tots dos han criticat que el Govern hagi pres aquesta decisió desobeint la resolució aprovada per majoria al Parlament el passat 5 d’abril per evitar el tancament de noves línies de P3 i que ara en vulgui suprimir 53 al conjunt del país. 

En aquest sentit, Rabell ha assegurat que “seria trist que en un moment on es parla tant de desobediència l’única que es practiqués fos la de les resolucions del Parlament”. Al seu torn, Iceta ha destacat que en un context de crisi econòmica com l’actual “no ens podem permetre baixar la guàrdia” afeblint l’educació pública. 

També han criticat que el Govern hagi pres aquesta decisió “sense diàleg amb els ajuntaments”.

A la concentració també ha intervingut l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, que ha declarat que els alcaldes i alcaldesses de la comarca “no entenem com el Govern no dóna resposta a la resolució que va aprovar el Parlament”. 

“El Govern no només li està donant l’esquena a aquesta resolució sinó també al territori, que ha aprovat en molts ajuntaments resolucions per unanimitat en contra del tancament de línies de P3 al nostre territori”, ha sentenciat López, que ha acabat dient que espera que el Govern “es posi del costat del territori i de la defensa de l’educació pública”.

A la concentració hi han assistit altres alcaldes i regidors de la comarca com l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, o l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here