El consistori s’ha posicionat al costat de la comunitat educativa de l’Escola Margalló, que des de fa setmanes s’està mobilitzant en contra del tancament d’una línia de P-3 per al proper curs escolar anunciada per la Generalitat. La via que proposa Castelldefels per salvar l’oferta de places inicial és la reducció fins a vint del nombre màxim d’alumnes per classe

Aquest dijous, tots els grups polítics van aprovar per unanimitat una moció que “demana al Departament d’Ensenyament que redueixi la ràtio d’alumnes per línia a 20 alumnes per classe”.

Pel que fa referència a les necessitats locals, la moció aprovada demana a les autoritats educatives catalanes “que mantinguin l’oferta inicial de places de P-3 al municipi i, en especial, de l’escola Margalló”.

L’Ajuntament trasllada aquesta demanda, a més, a tots els Grups Parlamentaris, “per tal de reproduir al Parlament de Catalunya aquesta unitat quan es parli de l’escola Margalló i d’un mapa educatiu estable a Castelldefels”. També s’adreça a tots els partits polítics perquè “es comprometin a presentar al Congrés dels Diputats la proposta de modificació de la LOMCE per establir la ràtio màxima de 20 alumnes per aula de primària”.

En suma, municipi i comunitat educativa s’ofereixen per treballar conjuntament amb la Generalitat “per tal d’establir un mapa escolar estable i flexible, que permeti treballar a tots els centres educatius de la ciutat amb certeses de futur, de manera que puguin garantir l’educació de qualitat que mereix la mainada de Castelldefels”.

Pel que fa a l’Escola Margalló, a més, la moció “requereix al Departament d’Ensenyament que hi faci les inversions pendents, per tal de garantir-ne la qualitat de les instal·lacions”. També insta el Govern municipal a “avançar” els recursos econòmics necessaris “en cas que no ho faci la Generalitat de forma immediata”.

Al Ple extraordinari van assistir una seixantena de pares, mares i alumnes convocats per l’AMPA de l’Escola Margalló, que abans de la celebració del plenari van protagonitzar una concentració de protesta contra l’eliminació del P-3 a les portes de l’Ajuntament.

Altres accions contra el tancament del P-3

El Goverm municipal està mantenint aquests dies altres contactes i reunions per “reclamar que la Generalitat faci marxa enrere en la seva intenció de tancar una aula de P3 a l’Escola Margalló de Castelldefels”, segons l’alcaldessa, Candela López.

Així, la regidora d’Educació, Ivana Travesí, acompanyada de representants de l’AMPA de l’Escola Margalló i dels sindicats CC.OO., UGT i CGT, s’ha reunit aquest divendres 13 de maig amb membres de la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya.

La setmana que ve, el dimecres dia 18, l’alcaldessa i la regidora d’Educació, amb l’equip directiu i l’AMPA del Margalló, es reuniran a Sant Feliu de Llobregat amb el director de la delegació dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Josep María Pérez.

Aquell mateix dia 18, a les sis de la tarda, representants del Govern municipal, de la comunitat educativa local i representats veïnals i sindicals de Castelldefels participaran en l’acte de protesta per l’eliminació de línies davant la seu de la mateixa delegació dels Serveis Territorials a Sant Feliu de Llobregat.

L’alcaldessa posa de relleu que «totes aquestes accions, impulsades pel Govern municipal de Castelldefels, se sumen al llistat d’iniciatives que en els últims mesos hem emprès per evitar el tancament de línies educatives a la ciutat». 
Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here