Enmig d’una gran expectació ciutadana, Viladecans va celebrar aquest dijous al vespre un ple extraordinari on es va oficialitzar la dimissió del primer tinent d’alcalde, Joaquin Guerrero, actualment en llibertat provisional, i on l’alcalde del municipi, Carles Ruiz, va donar explicacions a la resta de grups sobre l’escorcoll que la Guàrdia Civil va fer a dependències municipals el passat 4 de maig en el marc del cas Inipro

Ruiz, que va expresar la seva “estupefacció i tristesa davant els fets ocorreguts”, va anunciar la creació d’una comissió de seguiment del cas per traslladar puntualment als grups de l’oposició tota la informació que arribi un cop s’aixequi el secret de sumari. 

Al seu torn, l’oposició en bloc va lamentar que al ple hi han hagut “més preguntes que respostes” i van acusat el govern municipal de “falta de transparència”. També van anunciar que presentaran una bateria de propostes al pròxim ple municipal per esclarir la relació del consistori amb l’empresa investigada.

La repercussió del cas va obligar l’Ajuntament de Viladecans a traslladar el ple extraordinari d’ahir al vespre a l’Auditori Pablo Picasso que raro va omplir de gom a gom. 

Durant la seva intervenció, l’alcalde, Carles Ruiz, va donar compte de la renúncia del fins dissabte primer tinent d’alcalde, Joaquim Guerrero. També vaexplicar  que la Guàrdia Civil, durant l’escorcoll del passat 4 de maig de les dependències municipals, va sol·licitar quatre expedients administratius i documentació relativa a una contractació laboral temporal amb un import de 120.000 euros i que havia requerit la presència del regidor Joaquim Guerrero, a qui van detenir i que en aquest moments es troba en llibertat provisional.

Sobre la dimissió de Guerro, l’alcalde de Viladecans va destacar que la va presentar “amb immediatesa i per voluntat pròpia” per tal de salvaguardar la imatge pública de l’Ajuntament i no malmetre la reputació del municipi. 

Per tenir puntualment informats els grups de l’oposició de tot el que s’esdevingui al voltant del cas, Carles Díaz va anunciar la creació d’una comissió de seguiment amb presència de tots els grups municipals que serà “un instrument de transparència perquè tots els grups del consistori tinguin accés de primera mà a tota la informació”. Una comissió que els grups de l’oposició veuen insuficient per esclarir la relació del consistori amb l’empresa investigada. 

Així, tots els grups van anunciar que presentaran una bateria de propostes conjuntes amb aquest objectiu que presentaran al proper ple. Entre aquestes hi ha, per exemple, que la comissió de seguiment no compti amb cap representant judicial, que es paralitzin tots els contractes amb l’empresa Inipro fins que la justícia es pronunciï i que s’introdueixi una clàusula a tots els nous contractes municipals que expliciti que no es renovaran en el cas que les empreses adjudicatàries siguin declarades culpables per un tribunal.

En línies generals els grups de l’oposició van criticar la falta de transparència del govern municipal i la incapacitat de reconèixer en cap moment haver comès cap irregularitat quan tots els indicis indiquen el contrari. 

Pel que fa als socis de govern del PSC al govern municipal, el grup d’ICV-EUiA, el seu portaveu, José Luis Atienza, es va desmarcar de qualsevol implicació amb el què s’investiga però va reclamar respectar la presumpció d’innocència de Guerrero i la legalitat de tots els expedients signats amb l’empresa Inipro. “NO posem la mà al foc per ningú que no sigui del nostre partit, però no és just llençar a la foguera ningú sense judici ni defensa”, va sentenciar. 

Sobre les acusacions de l’oposició, Ruiz va defensar la legalitat de tots els contractes que signa l’Ajuntament recordant que en el cas de l’empresa Inipro, el 95% dels expedients són contractes oberts als que poden accedir altres empreses. En aquest sentit, a més, va recordar que Inipro és una empresa de Viladecans que dóna feina a més de 400 persones, 100 d’elles al municipi, i va defensar la tasca que realitzen en els diferents serveis que presten.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here