La iniciativa és impulsada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i entre les peces que es presenten es troba la Venus de Gavà
El Museu de Gavà, com a integrant de l’Arqueoxarxa, participa en el projecte Patrimoni Arquelògic 3D. Avui, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus es presenten les primeres peces, entre elles la Venus de Gavà. Aquesta iniciativa és innovadora i reuneix actualment 37 de les millors peces d’arqueologia catalana al web www.mac.cat i posiciona al MAC entre els primers museus europeus en presentar col.leccions arqueològiques en aquest format.

Patrimoni Arqueològic 3D té com a objectius crear una nova oferta de recursos online per mostrar el patrimoni arqueològic català, millorar la seva visibilitat i compartir el món de les joies de l’arqueologia catalana mitjançant les xarxes socials. El projecte utilitza 3D que s’han generat a partir d’objectes arqueològics rellevants que cobreixen el màxim espectre cronològic i territorial, especialment seleccionats pel seu valor documental, artístic o per la seva singularitat, com és el cas de la Venus de Gavà.

A partir d’avui es podran visualitzar i manipular digitalment objectes fràgils, de grans i petites dimensions, així com analitzar detalls que difícilment es podrien observar a les sales d’exposicions dels museus. Els objectes que conformen aquest projecte procedeixen del Museu d’Arqueologia de Catalunya i dels principals museus d’arqueologia catalans, integrats en l’Arqueoxarxa com és el cas del Museu de Gavà.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here