Els espais naturals del delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.

Visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que alberguen. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya.

Són uns espais molt importants per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria dels ocells del nord d’Europa cap a l’Àfrica. Tenen una vegetació molt valuosa, amb una de les escasses poblacions de trencadalla de Catalunya, amb presència de Stachys marítima, i s’hi han trobat més de 22 espècies diferents d’orquídies.

Els espais naturals del delta del Llobregat són una de les zones més importants de Catalunya quant a l’educació ambiental i la recerca. No hi ha cap gran metròpolis a la Mediterrània que gaudeixi d’uns aiguamolls d’importància internacional a les seves portes. És un indret per visitar-lo, per descobrir-hi el medi natural i gaudir-hi del paisatge, un indret on les condicions d’observació de flora i fauna són excepcionals. I el millor de tot: és a tocar de casa!

El delta del Llobregat acull un mosaic d’ambients naturals. Hi predominen les zones humides, però també hi ha pinedes litorals, conreus, platges, el riu i el mar…

 El Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat us proposa una jornada de descoberta de l’espai observant l’entorn i amb la realització d’un taller per descobrir l’art de la cistelleria. Us podreu endur la peça a casa.

Punt de trobada: Punt d’informació Espais Naturals del Riu

Lloc: Cami de València amb camí de la Marina (Coordenades GPS: 41°18’45.37″N 2° 6’57.68″E ) -El Prat de Llobregat

Preu: Activitat gratuita/ Cal inscripció prèvia. Tel. 93 479 32 01 / administracio@consorcidelta.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here