Els treballadors de General Electric de les plantes d’Alstom Wind (Barcelona) i Alstom Hydra (Cornellà de Llobregat) faran vaga indefinida a partir de dilluns contra l’ERO plantejat per acomiadar 178 empleats. La vaga es planteja com una “mesura de força” per aconseguir que s’escoltin les seves demandes
ACN – La plantilla exigeix en primer lloc la reducció dels acomiadaments, actualment hi ha plantejats, uns 65 per a la planta de Cornellà i 105 per a la Barcelona, així com la continuïtat dels dos centres de treball. El membre del comitè d’empresa José Manuel Lozano ha explicat que una de les principals reclamacions és el manteniment de l’activitat “a l’àrea de Barcelona” i s’ha mostrat en contra de les recol·locacions a Bilbao que ha ofert la direcció. L’inici de la vaga coincidirà amb la primera de les dues darreres reunions prevists en la negociació amb l’empresa, ja que dimarts està convocada la darrera trobada.

Els treballadors de les dues plantes han celebrat diverses assembles aquest dimecres a través de les quals els seus representants els han explicat la situació actual i han acordat iniciar la vaga indefinida el proper 6 de juny. La vaga arriba després que el passat 9 de maig comencessin les negociacions amb la direcció de la multinacional nord-americana per negociar les condicions dels acomiadaments i que aquestes no hagin donat uns resultats favorables per als sindicats.

En aquest sentit, Madueño ha lamentat que després de rebre la darrera proposta de la direcció han pogut constatar que “no volen arribar a un acord seriós” i per això han decidit tirar endavant una aturada que també es farà a d’altres plantes de l’Estat espanyol. “Volem negociar però no acceptarem qualsevol cosa”, ha dit.Tant Lozano com Madueño han coincidit en la necessitat de tirar endavant un pla industrial que garanteixi la continuïtat dels dos centres.

En el cas de Cornellà, l’acomiadament de 65 treballadors suposaria el seu tancament.

Lozano, d’aquesta planta,ha lamentat que la pròpia empresa digui que la fabricació de la turbina de petita i mitjana potència té futur però al mateix temps es plantegi els acomiadaments en una planta dedicada a aquest sector.

En el cas d’Alstom Wind, Madueño ha reivindicat el paper “clau” que la planta de Barcelona té en el negoci de les turbines marines, ja que és l’única branca en l’eòlica marina que té la multinacional i ha afegit que també pot ser “peça important” en l’àmbit de les turbines de terra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here