Els 30 municipis de la comarca s’han llevat encartellats, plens de propaganda electoral de totes les opcions polítiques. Tots excepte Gavà i Sant Climent. A Gavà, ciutat en la que ens hem centrat aquest inici de campanya, el PSC, Ciutadans i PP han decidit no encartellar com a mesura d’austeritat. No encartellar, però, no ha estat impediment per trobar-se a les diverses seus dels partits amb la militància per agafar forces per als propers 15 dies. Per la seva banda, la resta de partits gavanencs, han encartellat amb normalitat. Pel que fa a Sant Climent, al ple municipal del mes de maig es va aprovar per unanimitat una moció que instava a les forces polítiques a reduir la despesa de la nova campanya, estalviant en propaganda

GAVÀ

En Comú Podem

La coalició En Comú Podem ha iniciat la campanya ala ciutat, aquesta mitjanit, amb la tradicional enganxada de cartells i demanant el vot “pel canvi”

En Comú Podem Gavà inicia aquesta campanya amb il·lusió i amb grans perspectives de poder “donar un gir al govern d’Espanya”. Aquesta mitjanit, els integrants de la coalició a nivell local han donat el tret de sortida a aquests nous comicis generals amb la tradicional enganxada de cartells.

Un dels seus integrants, Víctor González, ha recordat que “el municipi ja es va posicionar a favor del canvi” en la passada cita amb les urnes, el 20 de desembre, “amb un suport que va rondar el 30% dels sufragis”, un canvi que, segons precisa, “ja s’ha materialitzat en molts ajuntaments, com ara a Barcelona, Madrid o València”.

González també ha dit que “aquests nous comicis arriben per culpa d’una falta d’entesa dels grans partits” i que ells afronten la campanya, “en primer lloc amb austeritat, reciclant el material que vam emprar en l’anterior. I en segon lloc, seguirem confiant en la voluntat de canvi de la ciutadania perquè ho necessitem”.

D’es d’En Comú Podem Gavà afirmen que “les darreres dades de l’atur reflecteixen, tot i que no s’explicita, que un 30% dels treballadors estan empobrits i que unes 800.000 persones han marxat del país per cer cercar feina, la qual cosa ha contribuït a fer davallar la taxa de desocupació”.

Víctor González assegura que “portem més de 4anys amb governs dedicats, única i exclusivament, a treballar pel bé del 10% de la població i s’han oblida el 90% restant, que és la que pateix fam. Un de cada tres infants viu en situació de pobresa i el 45% dels aturats no percep cap tipus de prestació. Es per això, que cal que la gent voti i es defineixi per al canvi”.

PSC

El PSC Gavà ha celebrat, amb un sopar fred, a la seva seu l’inici d’aquesta campanya on han optat per no enganxar propaganda com a “mesura d’austeritat”

Els socialistes de Gavà s’han trobat a la seva seu del carrer de Lluis Borrassa per donar el tret de sortida a la campanya electoral del 26J. Militants i simpatitzants han compartit una sopar fred i, a diferència d’altres ocasions, no s’ha sortit penjar ni cartells ni pancartes “com a mesura d’austeritat i per evitar inundar l’espai públic de propaganda”.

La primera secretària dels socialistes de Gavà i alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, assegura que la formació que representa “ha demostrat, en aquests mesos, que hem treballat de valent per fer possible el govern del canvi que permeti a Espanya sortir e l’atzucac on ens han ficat i per abordar les reformes que calen per donar resposta a les necessitats reals del país, especialment dels qui ho estan passant més malament”

Sánchez ha fet “una crida a la mobilització la gent d’esquerres”, perquè si bé és cert que “potser hi ha certa desmotivació, el moment actual es crucial per de tornar a confiar en els socialistes, el partit dipositari del capital que ha fet possible la transformació, el progrés social i que sempre ha defensat les lluites pels drets dels treballadors i la igualtat”.

La primera secretària del PSC Gavà defineix la formació que representa com a “gent treballadora de picar pedra que, a la vegada respectem les institucions. No fem postureo ni política de teatre i xerrameca. Som i serem al costat de la gent que ens necessita, i per això crec que mereixem l’oportunitat perquè no defraudarem”.

ERC

ERC Gavà s’ha mobilitzat aquesta mitjanit penjant pancartes i cartells amb la imatge del candidat Joan Tardà a favor d’un nou país

Esquerra Republicana de Gavà, ha iniciat la cursa electoral per la 26J aquesta mitjanit amb la tradicional enganxada de cartells i pancartes amb la imatge del seu candidat Joan Tardà i el lema. “Per un nou canvi, per un nou país”.

El portaveu de la formació a nivell local, Albert Massana, després de recordar que “ha calgut fer noves eleccions per culpa de la manca d’entesa entre PSOE, C’s i PP” afirma que“nosaltres mantenim el mateix missatge que ara fa 6 mesos i que passa per anar a Madrid a defensar el nostre procés i poder aconseguir un país lliure, una fita per a la qual, d’entrada, cal que tothom vagi a votar”.

Massana s’ha referit també a la situació a Catalunya, amb la impossibilitat d’aprovar-se els pressupostos al Parlament per la negativa de la CUP, precisant que “no importa. Nosaltres seguirem endavant amb determinació i, per tant, al final, guanyarem”.

Ciutadans

La formació ha renunciat també a col·locar propaganda per “no embrutar l’espai públic” i demana el vot per defensar “els drets de tots els espanyols en territori nacional”
C’s Gavà ha demanat el vot en aquest inici de campanya electoral a les Generals del 26J perquè segons el portaveu del partit a la ciutat, Miguel Ángel Ibáñez, “s’ha demostrat que som una opció on, sense renunciar al propi programa tenim prou cintura política per treballar per arribar acords. És per això que nosaltres publiquem els nostres acords vetllant per la transparència”.

Ibáñez ha recorda que “renunciem a penjar cartell de propaganda electoral per no embrutar l’espai públic” i en entendre que “en aquests 6 mesos, des dels passats comicis del 20D, no s’ha fet altra cosa que parlar de política. Tot coneix els posicionaments”.

El líder de C’s Gavà considera que amb ells “s’aconseguirà un govern més social i estable que s’ocuparà dels problemes que realment preocupen la gent com és l’atur, la situació econòmica i el nefast finançament autonòmic o la corrupció. Vetllarem perquè els espanyols tinguem els mateixos drets a qualsevol indret del territori nacional”.

PP

El populars, que també han decidit renunciar a la publicitat exterior, s’han definit com “la única opció seriosa que permetrà seguir amb la recuperació econòmica”

El Partit Popular de Gavà ha demanat al vot per revalidar un govern liderat per Mariano Rajoy a l’estat espanyol en una campanya on, a nivell local també han decidir renunciar la publicitat exterior argumentant que “la gent esta tipa de postureos, sobretot a Catalunya, on ja hem vist que és possible que d’aquí uns mesos hi torni haver eleccions al Parlament, per culpa dels pactes amb radicals que volen acabar amb el sistema per part de partits suposadament responsables. El PP no caurà amb això, perquè som una opció seriosa que ha aconseguit que Espanya iniciés la recuperació econòmica i estem disposats a seguir fins a aconseguir crear 20 milions de llocs de treball al 2020”.

Parés reconeix que “s’han comès errades però ho arreglarem, i seguirem treballant amb lleialtat a Espanya i els espanyols. Nosaltres, no volem una Espanya bolivariana ni dividida. No volem polítics sense alçada de mires ni que es venguin al millor postor. Nosaltres defensem polítiques per fer una sanitat i una educació publiques dignes, i que a Catalunya sigui trilingüe, perquè les famílies pugin tirar en quin idioma estudien els seus fills i el model educatiu a seguir. Volem una administració cada vegada menys burocratitzada i uns autònoms amb més facilitats per crear les seves empreses. Volem, al cap i a la fi, que les futures generacions ens recordin com els qui vam lluitar més pels seus interessos que pels nostres”.

SANT CLIMENT

Les seccions locals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Sant Climent de Llobregat han acordat de forma conjunta reduir la despesa de la campanya electoral per als comicis del proper 26 de juny. La decisió es va prendre en una reunió a la que també hi va assistir En Comú Podem que, finalment, no es va afegir a aquesta iniciativa.

La trobada es va convocar després que en el ple municipal del passat 31 de maig s’aprovés una moció, presentada pel grup de Gent x Sant Climent PM, que instava a les diferents forces polítiques a no utilitzar cartells ni pancartes durant la campanya electoral amb la intenció de reduir-ne la despesa. El text demanava també als partits que els recursos públics estalviats es destinessin a satisfer les necessitats bàsiques dels climentons i climentones més afectats per la crisi econòmica.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) i Ajuntament de Sant Climent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here