Òmnium Cultural ha celebrat El Gran Dissabte del Baix Llobregat Nord, aquest matí al Centre Cultural de Martorell. Una trobada comarcal de socis i amics per actualitzar i repensar els projectes de l’entitat

L’acte ha comptat amb les intervencions d’Òscar Gimeno, membre de la seu nacional d’Òmnium, i Jaume Soler, president de l’entitat al Baix Llobregat. Hi ha assistit l’alcalde de la localitat, Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde Adolf Bargués, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Per tal d’escoltar i compartir les opinions i propostes dels socis, encarar els nous reptes de futur i debatre noves campanyes, Òmnium Cultural organitza més de 50 trobades simultànies arreu del país, entre elles la de Martorell, sota el títol El Gran Dissabte.

Òscar Gimeno, membre de la seu nacional, ha recordat que “el futur es construeix en el dia a dia, no només durant les grans diades, per això comptem amb vosaltres en aquests dies no històrics per seguir sent una entitat forta, doblar el nombre de socis i ser més actius i participatius”. “Ara més que mai, es necessita confiança i empenta, i entitats com la nostra donen solidesa, no defalleixen i contribueixen de forma decisiva a que el procés avanci”.

Òmnium Cultural vol reforçar el seus postulats: llengua, cultura, país, i ampliar-los amb educació, “perquè l’escola és el principi de tot, on comença la cultura”, i amb cohesió, “perquè volem avançar com un sol poble unit”, ha dit Gimeno.

Premi Sambori i projecte Quedem

A la trobada local s’ha proposat “ampliar la participació dels escolars martorellencs al Premi Sambori, l’únic guardó de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat dels Països Catalans, que té com a objectiu difondre l’ús del català dins l’àmbit escolar”, ha explicat Andreu González, membre d’Òmnium Martorell. Des de 2006, Òmnium Cultural organitza el Premi Sambori a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, tot coordinant-se amb la Fundació Sambori. Enguany, s’hi afegeix el País Valencià.

També s’ha acordat promoure a Martorell el programa Quedem?, que Òmnium va posar en marxa el 2006. Es tracta de fer sortides per fomentar la cohesió, el coneixement de l’entorn i la interrelació entre els participants. “El programa fa especial èmfasi en la difusió de les activitats a les persones que han arribat recentment al país”, ha dit González. A Martorell, es programarà una visita al Centre Cultural i Recreatiu El Progrés, una altra al Forn Garriga i la realització d’un curset de cuina.

Font: Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here