La Campanya electoral ha començat amb l’enquesta del CIS que dóna com a primera força a Catalunya a En Comú Podem. Potser conscients d’aquesta tendència quan s’apropen comicis espanyols, Santiago Vidal, Anna Simó, Martí Fortuny i Ester Capella han volgut remarcar el seu perfil més independentista i s’han presentat com la força més creïble a l’hora de produir canvis en el panorama polític

“El full de ruta durarà 18 mesos i poc més. A Finals del 2017 tindrem la República Catalana”, ha dit Santiago Vidal, en un acte polític a Esparreguera. L’ex-jutge s’ha mostrat molt dur amb l’actitud de la CUP amb els pressupostos acusant-los de no haver complert amb la seva paraula i d’haver posat traves al procés.

Anna Simó també ha criticat els cupaires d’haver “escombrat més de 870 milions d’euros més en polítiques públiques”, que, segons ha dit en un to molt dur, ara no podran ser destinats a les necessitats catalanes. L’acte també ha comptat amb la intervenció de la diputada al Congrés Ester Capella, qui ha afirmat que l’única revolució possible passa per l’Estat propi.

Sobre l’hipotètic paper d’ERC al congrés, Capella ha insistit en què ERC va votar per derrogar la LOMCE i que apostaran per acabar amb la reforma laboral del PP i la ‘llei mordassa’, entre altres mesures. L’acte, amb uns 100 assistents, ha rebaixat el punt tens que havia tingut fins aleshores amb la intervenció de Martí Fortuny.

El candidat pel congrés del Baix Llobregat ha fet una valoració positiva de les relacions amb Podem, tot i que ha mostrat dubtes de la capacitat del partit de Pablo Iglesias a l’hora de marcar el referèndum com una línia vermella.

Amb l’acte d’avui, ERC inicia una campanya al Baix Llobregat que tindrà continuïtat amb la presència de pesos pesats del partit durant les properes setmanes com Alfred Bosch i Joan Tardà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here