El cap de llista d’ERC a les eleccions del 26-J, Gabriel Rufián, ha replicat avui des d’Olesa de Montserrat al candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech. “Si el canvi suposa pactar amb el PSOE o un ministeri de la plurinacionalitat, no ens interessa”. És la resposta de Rufián després que Domènech qualifiqués Esquerra de partit del no. En aquest sentit ha suggerit els votants apostar per ERC si volen una república i per la formació morada si volen “un ministeri de Pedro Sánchez”

En una visita al taller marbrista Macsa a Olesa de Montserrat, Rufián també ha replicat a les paraules de Francesc Homs, candidat de CDC, sobre la CUP. Li ha recordat al convergent que “tothom és imprescindible” i que el procés requereix tant els valors que es representen des de CDC com des de l’esquerra anticapitalista. Per això ha fet una crida al pragmatisme i a la transversalitat: “No estem per guanyar-nos entre nosaltres sinó per guanyar un país”.

El cap de llista per Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha defensat aquest dilluns a Olesa de Montserrat que el partit ‘vol fer de Catalunya un país d’emprenedors i de noves empreses’ i que per això aposta per ‘una treva fiscal de quatre anys’ per incentivar l’emprenedoria i l’impuls a les pimes, que representen més del 95% del teixit empresarial de Catalunya. Això es concretaria, entre d’altres mesures, en l’exempció de la cotització d’autònoms i de la part proporcional de l’IRPF durant els dos primers anys i una tarifa plana escalada per als dos següents.

El candidat republicà ha enumerat tres objectius per arribar al repte final: ‘invertir el 3,7% del PIB en innovació i recerca, que els autònoms i pimes deixin de pagar la llum més cara de tot Europa i lluitar contra la morositat de les grans empreses respecte als petits proveïdors, que és l’autèntica xacra dels autònoms’. Rufián ha recordat que el teixit que representen les petites i mitjanes empreses i els emprenedors ‘són l’ADN de Catalunya, el de la gent que tira endavant i que cada dia apuja la persiana del seu negoci’. Ho ha posat en contraposició al model de l’Estat espanyol, ‘on el poder polític està supeditat al poder econòmic, que no vota ningú’.

En el mateix sentit s’ha expressat el candidat número 5 per Barcelona, Joan Capdevila, que ha lamentat que des de Catalunya ‘no s’ha pogut ajudar a les pimes com mereixen per una greu limitació competencial. Només per això ja tenim una raó més perquè Catalunya recuperi tots els seus recursos a través de la futura República’. Capdevila ha denunciat que l’economia de l’Estat espanyol està supeditada ‘als interessos dels oligopolis que viuen del BOE, de les grans empreses de l’IBEX que fan bandera de la liberalització però en realitat viuen de les concessions de les administracions’. I respecte a l’emprenedoria a Catalunya, Capdevila ha assegurat que ‘el petit empresari no demana una empenta, sinó tan sols que no se li faci la traveta’.

Esquerra ha celebrat l’acte en defensa de les pimes a la Marmoleria Macsa, d’Olesa de Montserrat, que Capdevila i Rufián han posat com a exemple d’innovació i internacionalització des de l’emprenedoria i l’evolució constant. La comitiva ha fet una visita a les instal·lacions acompanyats dels seus responsables. L’empresa exporta a França i té oberta una filial a Sudamèrica.
A preguntes dels periodistes, Gabriel Rufián ha insistit que el referèndum que proposa Unidos Podemos a l’Estat ‘és impossible’ i ha recordat, en aquest sentit, les declaracions de la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, que va advertir una vegada més que el PSOE mai no hi donaria suport. 

El cap de llista republicà ha recordat que l’única pregunta que importa és saber ‘per quant tornarà a guanyar el PP’, i que és perfectament possible que acabi tornant a governar amb el suport de C’s i la col·laboració del PSOE, potser ja sense Pedro Sánchez com a secretari general.
Contestant al portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, que va dir que Esquerra s’havia convertit en el partit del no, Rufián ha dit que ‘s’equivoca de partit. Qui diu que sí en els seus cartells i acabarà donant el no el referèndum és el PSOE’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here