El Fórum Social del Baix Llobregat va reunir ahir al Citilab de Cornellà, representants comarcals de partits polítics, sindicats i entitats veïnals en una taula rodona al voltant de la “Defensa de l’Estat del Benestar”
A l’acte van a assistir més de 200 persones que van tenir l’oportunitat d’escoltar i debatre les propostes dels grups polítics davant les properes Eleccions Generals.
També es va fer la presentació del Manifest del FSBLL “El Baix Llobregat: En defensa de l’Estat del Benestar, per part de representants sindicals i veïnals de la comarca.
Per part dels grups polítics van participar: Pilar Eslava per ECD, José Zaragoza per PSC, Xavier Alegre per C’s, Daniel Serrano pel PP, Joan Tardà per ERC i Feliu Guillaumes per CDC. El debat va ser moderat per Ariadna Comas d’Esplugues TV.
La presentació del manifest del FSBLL va ser a càrrec de Toni Mora de CCOO, Carles de Pablo d’UGT i Pura Velarde de la FAVBaix.
Aquest és el Manifest presentat:
MANIFEST DEL FÒRUM SOCIAL DEL BAIX LLOBREGAT DEFENSA DE L’ESTAT DEL BENESTAR I DELS SERVEIS PÚBLICS
L’estat del benestar es fonamenta en l’existència de accessibles per atendre amb eficàcia les necessitats de la ciutadania sobre la base del principi d’igualtat d’oportunitats. Els nostres serveis públics són un dels sectors productius més sector estratègic i d’alt valor afegit de l’economia que concentra coneixement, genera igualtat i cohesiona la societat. Les decisions del Govern central mitjançant la reducció de les prestacions de les seves condicions de treball benestar! El Fòrum Social Baix Llobregat m educació, serveis socials, atenció a la dependència a l’habitatge i per a l’administració de justícia. Denunciem, per tant, les polítiques d’ajust un greu deteriorament dels serveis públics bàsics tenen conseqüències negatives en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment i els sectors més vulnerables de la societat És per això que des del Fòrum Social del Baix L fins aquí manifestem que: VOLEM treball digne i amb drets, portar a terme la recuperació salarial i la creació lluitant contra l’atur i la precarietat. Derogar les Reformes Laborals de 2010 i 2012 i recuperar el paper de la negociació col·lectiva. VOLEM educació pública i de qualitat, assegurant unes ràtios de professorat per centre i d’alumnes per aula que garanteixin la qualitat de l’educació, amb aportacions de la Generalitat a les escoles bressol, a les beques menjador, reduint pública sense tancaments a l’educació infantil de 0 resum, garantia real en l’accés a l’educació per a MANIFEST DEL FÒRUM SOCIAL DEL BAIX LLOBREGAT SA DE L’ESTAT DEL BENESTAR I DELS SERVEIS PÚBLICS fonamenta en l’existència de serveis públics de qualitat, universals i amb eficàcia les necessitats de la ciutadania sobre la base del principi un dels sectors productius més dinàmics i generadors d’o sector estratègic i d’alt valor afegit de l’economia que concentra coneixement, genera igualtat i central i del Govern de la Generalitat de retallar la despesa social prestacions, la destrucció d’ocupació al sector públic de les seves condicions de treball, posen en risc un patrimoni de la ciutadania Social Baix Llobregat manifestem el nostre rebuig a les contínues retallades ials, atenció a la dependència, cooperació al desenvolupament, ajuts l’administració de justícia. Denunciem, per tant, les polítiques d’ajustos perquè redueixen les inversions públiques deteriorament dels serveis públics bàsics, pèrdua d’ocupació i de qualitat en l’atenció en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment ls sectors més vulnerables de la societat. És per això que des del Fòrum Social del Baix Llobregat, a partir de les premisses que ens han dut VOLEM treball digne i amb drets, portar a terme la recuperació salarial i la creació lluitant contra l’atur i la precarietat. Derogar les Reformes Laborals de 2010 i 2012 i recuperar el paper de la negociació col·lectiva. a i de qualitat, assegurant unes ràtios de professorat per centre i d’alumnes que garanteixin la qualitat de l’educació, amb aportacions de la Generalitat a les escoles , reduint la massificació de les aules, mantenint l’oferta d’escola l’educació infantil de 0-3 anys, i reduint les taxes universitàries l’accés a l’educació per a les famílies i la societat. MANIFEST DEL FÒRUM SOCIAL DEL BAIX LLOBREGAT EN SA DE L’ESTAT DEL BENESTAR serveis públics de qualitat, universals i amb eficàcia les necessitats de la ciutadania sobre la base del principi generadors d’ocupació, un sector estratègic i d’alt valor afegit de l’economia que concentra coneixement, genera igualtat i de retallar la despesa social al sector públic i l’empitjorament patrimoni de la ciutadania com és l’estat del s retallades en sanitat, , cooperació al desenvolupament, ajuts a l’accés perquè redueixen les inversions públiques, provoquen pèrdua d’ocupació i de qualitat en l’atenció i en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment per a les dones partir de les premisses que ens han dut VOLEM treball digne i amb drets, portar a terme la recuperació salarial i la creació d’ocupació lluitant contra l’atur i la precarietat. Derogar les Reformes Laborals de 2010 i 2012 i recuperar el a i de qualitat, assegurant unes ràtios de professorat per centre i d’alumnes que garanteixin la qualitat de l’educació, amb aportacions de la Generalitat a les escoles mantenint l’oferta d’escola taxes universitàries… En VOLEM sanitat pública, de qualitat i amb accés universal. És un dels serveis públics més valorat per la ciutadania, sense privatitzacions de serveis, mantenir una bona derivació i inversió en ambulatoris i CUAP per al desbloqueig de les urgències hospitalàries, oferir més serveis d’urgència nocturns, llits hospitalaris, aprofitar equips diagnòstics i quiròfans, especialment en horari de tarda. Tot això garantiria una bona gestió del sistema sanitari públic, mantenint els recursos tant materials com humans suficients per cobrir les necessitats de la població. Garantir la cobertura de les situacions de dependència amb els recursos suficients. VOLEM lluitar contra la pobresa i per la cohesió social incrementant recursos per als serveis socials, recuperant el finançament suficient de la renda mínima d’inserció i desenvolupant la renda garantida de ciutadania, garantint els serveis bàsics essencials a tota la ciutadania i que cap persona es trobi en situació de pobresa energètica. També cal garantir l’accés al transport públic sense exclusions. VOLEM unes polítiques d’habitatge que garanteixin el dret a un habitatge digne on viure. En aquest sentit, cal forçar lloguer social, garantir la dació en pagament, impulsar oficines de mediació hipotecària. VOLEM una administració propera a la ciutadania, basada en la cooperació entre administracions per donar resposta a les necessitats de veïns i veïnes, des del compromís democràtic, la participació i la transparència. VOLEM garantir polítiques d’igualtat entre homes i dones, incorporant la perspectiva de gènere a les estratègies econòmiques i de sortida de la crisi, que afecta per partida doble a les dones a causa de les retallades de l’estat del benestar i com a treballadores. Per tot això, el Fòrum Social Baix Llobregat exigeix: Polítiques actives d’ocupació, sanitàries, educatives, energètiques, d’habitatge, fiscals, de gènere que reforcin el manteniment i la millora de l’estat del benestar, perquè és el garant de la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, la superació de les desigualtats d’origen, la vertebració de tota la societat i el progrés individual i col·lectiu. Per això, cal una reforma integral del sistema fiscal que faci pagar a qui més té per aconseguir els recursos necessaris i redistribuir la riquesa de manera més justa. La inversió productiva i el manteniment de la despesa pública per garantir la protecció i els drets socials. Denunciem que el Govern aprofiti la crisi com a excusa per imposar el seu model social, un model totalment injust i insolidari! Cal un increment i la millora dels serveis públics d’interès general, perquè són un jaciment d’ocupació qualificada, font de desenvolupament econòmic, creació d’ocupació, prosperitat i cohesió social. Exigim als governs que escoltin la ciutadania! En defensa del Benestar, per la cohesió social i la dignitat de les persones!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here