Ser més eficients en l’atenció als pacients i evitar el malbaratament en proves i recursos, idees clau de la XVIII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial

L’Hospital de  Viladecans i la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA) celebren demà al centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderon de Viladecans la XVIII edició de la Jornada de la SCQA, que enguany porta per lema “Menys és més”. Amb aquest eslògan es vol posar de manifest la importància de l’eficiència i la sostenibilitat per millorar la qualitat dels serveis sanitaris.  Com menys proves i menys recursos necessitem per diagnosticar i tractar un pacient, més a favor del nostre sistema de salut.

Amb aquesta línia s’ha dissenyat un programa on els assistents podran compartir les experiències clíniques i/o de gestió que ja s’estan portant a terme en organitzacions com l’Hospital de Viladecans, l’Institut Català de la Salut, el Consorci Sanitari de Terrassa o el Consorci Sanitari Integral, entre d’altres.

La SCQA agrupa professionals que treballen en diferents àmbits (assistència, gestió i  administració sanitària) i en diversos nivells d’atenció (primària, hospitalària,  sociosanitària i salut mental). Cada any organitza una jornada sobre un tema monogràfic, identificant experiències innovadores i discutint línies de futur. Els instruments claus de la reunió són el debat i la participació dels assistents en qüestions que tenen aplicabilitat en la seva feina diària.

Podeu veure el programa de la XVIII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial clicant aquí.

 L’Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans és l’hospital de referència per a Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de 180.000 habitants. Està acreditat com a hospital general bàsic d’aguts i té com a hospitals de referència l’Hospital Universitari de Bellvitge, per a adults; l’Hospital de Sant Joan de Déu, per a pediatria; i l’Hospital de Sant Boi de Llobregat, per a obstetrícia. Juntament amb l’Hospital de Bellvitge i la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent forma la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS. El 2015 ha rebut el premi TOP 20 a la Gestió Hospitalària Global.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here