El cap de llista d’En Comú Podem ha centrat el seu discurs en les lluites socials esdevingudes al Baix Llobregat que, segons ha dit, “és el centre d’aquest País”. Per la seva banda, el número 3 de la llista, Josep Vendrell, ha reclamat des del Prat a PSC, ERC i CdC, que tornin “a la majoria del Referèndum”

Domènech, ha assegurat avui a El Prat de Llobregat que “la millor garantia per un govern de canvi és la papereta d’En Comú Podem”, i ha assenyalat que la seva candidatura dóna “la mà” perquè altres partits “puguin donar suport o sumar-se a aquesta alternativa”. 

En referència al PSOE, Domènech ha criticat que “encara a hores d’ara no sabem a quina alternativa donaran suport, si a una gran coalició traint les seves bases, o si per un govern de canvi”. És per això que el candidat ha reiterat, dirigint-se tant als votants de la seva candidatura com “a la gent que pensa votar al PSOE”, que la millor garantia per un govern de canvi “compartit amb els socialistes” és En Comú Podem.

En la tradicional paella popular al Parc del Nord de El Prat de Llobregat, el cap de files de la confluència ha lloat el caràcter de lluita de la comarca del Baix Llobregat recordant els 40 anys de la vaga de ‘Laforsa”. “Aquells dies es deia: escucha, amigo, Laforsa ha vencido”, ha rememorat Domènech, i ha assegurat que després del 26J se sentirà: escucha, amigo, En Comú Podem ha vencido”. 

Per aconseguir-ho, el candidat ha fet una crida a la mobilització del Baix Llobregat, que ha definit com una comarca “que ha lluitat com ningú i que ha guanyat el canvi com ningú. Per això, ha definit la participació a la comarca com a “clau” per poder acabar amb el “malson de Rajoy i del govern més corrupte d’Europa”. “No hem nascut per fer el sorpasso al PSOE, sinó per acabar amb el PP”, ha conclòs.

Per la seva banda, el número 3 de la candidatura, Josep Vendrell, ha aprofitat la seva intervenció en el míting després de la paella “reivindicativa” del Prat, per dirigir-se tant al PSC com a ERC com a CdC per reclamar que torni a la majoria del referèndum. 

“El referèndum és la via democràtica que més uneix a la ciutadania i que més aliats té al conjunt de l’estat. Mai hi havia hagut tants diputats al Congrés favorables al dret a decidir”, ha assegurat Vendrell, que ha volgut recordar que just avui 18J es celebren els 10 anys del referèndum de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Durant la seva intervenció davant de la militància d’En Comú Podem, Vendrell també ha demanat abans d’anar votar tenir “memòria” davant de totes les polítiques de retallades de drets, de manca d’inversió a Rodalies, i de l’anticalatanisme del PP però també ha assegurat que cal “tenir esperança” perquè després del 26J es produeixi el canvi real. 

“Estan desesperats”, ha assegurat, alhora que ha recordat les paraules de ministre Margallo comparant en comú Podem amb nazis i a la campanya anticatalana que també du a terme Susana Díaz.

La número 2 per Barcelona, Lucía Martín, ha reclamat que la societat i les institucions “han de coresponsabilitzar-se” en els treballs de cura, i ha denunciat el govern del PP per haver “desmantellat” la llei de dependència “per fer-nos tornar a estar tancades a casa a cuidar de tothom”. “Volem permisos de paternitat i maternitat de 18 mesos, intransferibles” i amb el sou complet, ha subratllat Martin d’entre les propostes de la candidatura.

També han intervingut en el míting, Pilar Eslava, número 12 de la candidatura, candidata del Baix Llobregat i Tinenta d’Alcalde del Prat, que ha demanat fer possible que el diumenge 26J “sigui l’hora de la gent” i arribin al Congrés i al Senat les propostes d’esquerres per combatre l’austeritat i la regressió de drets.“Cal un canvi real que faci fora el PP i les seves polítiques”, ha sentenciat. 

Alicia Ramos, la número 10, també ha posat de manifest que el programa econòmic “no és utòpic” tal com s’ha demostrat a les ciutats del canvi. Per la seva banda, la número 15 per Barcelona, Lola Castro, ha reivindicat la importància de la mobilització social que, ha defensat, ha d’acompanyar el canvi institucional.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here