Dilluns 20 de juny se celebra el Dia Mundial de les Persones Refugiades instituït per l’ONU des de l’any 2000 

Sant Feliu 

Amb el lema “Rèquiem per Europa”, aquest diumenge 19 de juny, a les 20 h, es durà a terme una concentració popular a la plaça de la Vila per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades, data que oficialment se celebra el 20 de juny arreu del món. 

D’aquesta manera, es dedica un dia a recordar les persones que són perseguides per motius de raça, religió, nacionalitat, cultura, orientació sexual, gènere, opinió política o llengua, i que es troben fora del seu país, així com també a aquelles persones que trobant-se en una de les situacions anteriors, han hagut de fugir de casa seva però encara es troben dins el seu país d’origen.

L’acte commemoratiu, impulsat pel Consell Solidari de la ciutat, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, inclourà diferents activitats amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i denunciar la situació que els toca viure a les persones refugiades. Així, a partir de les 20 h, es convida a tothom que ho vulgui a concentrar-se a la plaça de la Vila. 

La trobada s’amenitzarà amb un recital de poemes, música i altres accions, tot per rescatar de l’oblit la dramàtica situació que milions de persones desarrelades, entre refugiades, apàtrides, desplaçades internes i sol·licitants d’asil, pateixen encara avui arreu del món.

Els organitzadors demanen a les persones assistents que portin una espelma, per encendre-la durant l’acte, i refermar així el seu compromís i solidaritat amb les persones refugiades.  

Begues

Amb la voluntat de defensar el dret d’asil a Catalunya, l’Ajuntament de Begues ha convocat una concentració a les 12 h davant del consistori. Durant l’acte es llegirà un manifest solidaritzant-se amb les persones refugiades.

Al llarg dels darrers mesos, i especialment amb motiu de la crisi humanitària provocada per la guerra a Síria, Begues ha intensificat el seu suport a aquest segment de la població mundial que es necessita de la protecció internacional. 

Entre les mesures desenvolupades destaca l’adhesió a les actuacions programades des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i, especialment, la creació d’un registre de persones voluntàries interessades a atendre aquesta problemàtica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here