Olesa surt massivament al carrer per celebrar la revetlla de Sant Joan, l’arribada de la Flama del Canigó, i l’inici de la Festa Major 2016

Sopars en familia i amb amics, petards, fogueres, coques i balls i concerts de revetlla marquen les primeres hores de la festa grossa olesana. De fet, la festa Major d’Olesa no ha fet més que començar i és que des del 23 i fins al 27 de juny el municipi viurà intensament els actes que ha preparat l’Ajuntament i entitats de la vila per celebrar la festa més important del calendari festiu municipal. I enguany amb una destacada efemèride, i és que just enguany fa 650 anys que Pere III El Cerimoniós va atorgar el privilegi a la vila d’Olesa per celebrar fira per Sant Joan, l’origen de la festa major olesana.

Pilar Puimedón, alcaldessa d’Olesa, feia una crida a tots els olesans i olesanes, i des del balcó de l’Ajuntament, a gaudir de les propostes programades, una barreja de tradició, cultura popular, concerts per a tots els gustos, teatre, espectacles infantils, competicions esportives i propostes més innovadores. L’alcaldessa també mostrava el seu desig de que la foguera de Sant Joan cremi no tant sols andòmines sinó també tot allò dolent del darrer any i molt especialment aquells comportaments polítics que embruten la democràcia. 

De fet, enguany, a manca de pregó, i per la coincidència del primer dia de festa major amb la revetlla de Sant Joan, un espectacle de foc, llum i color i l’encesa de la foguera de Sant Joan, posterior a l’arribada de la Flama del Canigó, servia per donar la benvinguda a la festa. I un desig comú entre organitzadors i participants “que un any més la festa major d’Olesa es visqui amb intensitat als carrers del municipi”. Una proposta que ha estat possible gràcies a la implicació de la CAL d’Olesa, Custus Ignis, els Diablots, els Gegants d’Olesa i el mateix Ajuntament. 

De moment, la primera nit de revetlla grans i joves han pogut gaudir dels concerts de l’Orquestra Maravella (a la plaça Catalunya) i amb de SteelBalls, Mike Lorian i The Papa’s & The Popo’s (al Parc Municipal). 

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here