Del 22 al 31 de juliol El Papiol celebrarà un estiu més la seva Festa Major. Les activitats que s’inclouen en el programa d’aquest any començaran aquest divendres, i seran marcadament esportives els primers dies. Oficialment, la Festa quedarà inaugurada dijous 28

Enguany, l’entitat local Esport Base, que celebra el seu 25è aniversari, serà l’encarregada de fer el pregó des del balcó de l’Ajuntament. De l’esport, passarem a un ample ventall de suggeriments de tot tipus i per a tots els púbics.

Com ja és costum des de fa un temps, després del pregó es presentaran les samarretes de les penyes que participen en l’organització de la Festa Major. Les samarretes, esteses a la façana de l’Ajuntament, s’han convertit els últims anys en la indumentària pròpia de la festa papiolenca, cadascuna d’un color i amb el distintiu de cada penya.

La Festa Major del Papiol, que en principi està previst que es clausuri amb un espectacle de pirotècnia diumenge 31 a la nit, és una festa en la qual destaca l’alta participació dels papiolencs i papiolenques, tant a l’hora de gaudir de les propostes com d’organitzar-les. Entitats i penyes es bolquen any rere any per treballar conjuntament amb l’Ajuntament en la confecció del programa.

PARTICIPACIÓ, IMPLICACIÓ I COMPLICITAT

Com a exemple d’aquesta implicació ciutadana, es pot parlar del conjunt d’accions de carrer, participatives i divertides, que organitzen algunes penyes i que aquest any s’han batejat sota el títol de ‘Diveraccions’ i que tindran lloc del 28 al 31: ‘Assassinu del Pepinu’ o ‘Papiol Holmes’, per exemple.

En el primer cas, les persones que s’inscriguin en aquest joc en què pot participar tothom, hauran d’intentar matar els altres jugadors amb una arma insòlita, un “pepinu”, al mateix temps que hauran de protegir-se dels altres assassins que durant quatre dies s’amagaran per qualsevol lloc del poble a l’espera de les seves víctimes…

En el segon cas, el de ‘Papiol Holmes’, els de la Penya Pocafeina us proposen als participants fer de detectiu durant uns dies en el marc d’una gimcana plena d’enigmes…


PROGRAMA POPULAR I PER A TOTS ELS PÚBLICS

Hi haurà activitats de tota mena i pensades per a tothom, la majoria gratuïtes. Pel que fa a la programació musical, sobresurten en el programa, les actuacions de les formacions La Loca Histèria i l’Orquestra Maravella, guanyadores totes dues dels premis ARC 2015, uns guardons que atorga l’Associació Professional de Representants, Promotors i Managers de Catalunya.

L’Orquestra Boston amenitzarà el ball de confeti, un dels actes més distintius de la Festa Major del Papiol on, a més de ball i música, hi una autèntica guerra de paperets blancs entre el públic.

Quant a teatre, el popular actor Quim Masferrer ens visitarà amb el seu espectacle ‘Temps’, una proposta que planteja què fer amb els 90 minuts finals d’una vida.

Programa Festa Major del Papiol 2016 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here