El festival, que se celebra el dissabte 23 i el diumenge 24 de juliol a l’interior de Les Coves de Salnitre de Montserrat, a Collbató, acollirà un espectacle de dansa clàssica hindú i un concert que reinterpretarà els ritmes i sons de l’Índia en clau occidental

El dissabte 23 i el diumenge 24 de juliol, l’interior de les Coves de Salnitre de Montserrat, a Collbató, acollirà la XI edició del Gong, el festival dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món.

Gong 2016 estrenarà ‘Parvata’, un espectacle de dansa i música clàssica hindú creat exclusivament per ser interpretat a l’interior de la cova. Una obra amb música de sarod, tabla, pakhawaj i veu, acompanyat de la dansa de set ballarins.

El festival presentarà PI-27, un nou projecte musical que fusiona l’acústica antiga -didjeridú, tabla hindú i hang-, amb sonoritats modernes -quartet de corda de l’OBC-.

La monja benedictina Teresa Forcades farà una xerrada titulada “Montserrat: natura, cultura i espiritualitat”, activitat vinculada a la primera edició de la fira Montserrat Inspira, que se celebrarà a Collbató el mateix cap de setmana.

A més, la Terrassa del Gong acollira dos concerts: ‘Let the Silences Speak’, que posa l’èmfasi en l’estela de silenci que deixa la música, i ‘Astralic, el viatge’, que fusiona instruments com el didjeridú i la flauta indígena amb cants sagrats i mantres.

El festival Gong proposa una experiència única a l’interior de Montserrat, un espai amb una acústica natural excel·lent.

fotos_Cova del Salnitre de CollbatóDescobrint el Gong

El festival Gong se celebra a les Coves de Salnitre de Collbató, un espai natural situat a la Muntanya de Montserrat. El Gong ofereix una oportunitat única perdescobrir el món subterrani de la muntanya màgica. Els concerts del festival tenen lloc a l’interior de les Coves, un espai d’acústica excel·lent i de paisatge erosionat pel pas dels mil·lennis que acompanya de forma magistral els nous sons dels petitsinstruments que ressonen sense necessitat d’amplificació. Acústica natural. Les Coves de Salnitre són una caixa de ressonància natural on la mateixa muntanya i les vibracions dels instruments transformen a qui hi és present. Músics i públic, en aquestes circumstàncies, entren en un estat, en una vibració, difícilment comparable a altres indrets.

L’escenari principal del festival és l’interior de les Coves de Salnitre, la sala anomenada ‘La Catedral’, -per les seves dimensions-, esdevé un auditori natural amb una excel·lent acústica a causa de les formes sinuoses de les seves parets. Una ocasió única de poder contemplar amb calma l’interior de Montserrat i les formes que van inspirar artistes com Víctor Català o Antoni Gaudí.

La terrassa del Gong és un espai obert a la mateixa muntanya des d’on es té una magnífica panoràmica del Parc Natural de Montserrat, amb totes les comoditats per poder gaudir d’una estona de relax abans i després del concert de Les Coves. La terrassa disposa d’un escenari on es realitza una audició amb la fórmula cafè-concert, on els assistents poden gaudir de la música asseguts al voltant d’unes taules de fusta i en una ambientació suau, mentre assaboreixen els productes de qualitat que ofereix el servei de càtering.

Anar al Gong és molt més que anar a un concert. El Gong és l’experiència de passejar pel Parc Natural fins arribar a les coves, un recorregut per gaudir d’unes magnífiques vistes que arriben fins al mar. Tot plegat fa que l’assistent al festival passi unes quantes hores en contacte amb la natura, escoltant una música relaxant, i vivint en plenitud aquests capvespres i vespres d’estiu.

Tota la informació i entrades a www.gong.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here