El programa d’activitats de la Festa Major d’enguany comença amb un Festival Solidari. El festival, una iniciativa impulsada per l’entitat Veïns per la Pau, oferirà diverses actuacions artístiques i música en directe, el proper dissabte 23 de juliol, a la Pista Coberta Francesc Castellet, a partir de les 22.00 hores

Veïns per la pau és un col·lectiu que va néixer a principis d’any arran d’un grup de persones que va començar a reunir-se a la plaça Xic Mateu per solidaritzar-se amb els refugiats que arribaven a Europa fugint de la guerra de Síria.

Objectius El Festival Solidari té dos grans objectius. D’una banda pretén conscienciar la ciutadania sobre els problemes de la gent que pateix, tant de fora com d’aquí, com a conseqüència de les guerres que es produeixen en l’escena internacional i per la crisi econòmica a casa nostra.

L’altre gran objectiu és recaptar diners amb finalitats solidàries. Per aquest motiu, el festival té un preu de 3 euros (si es compra l’entrada anticipadament al bar El Casino) o de 4 euros el mateix dia del festival. En aquesta ocasió els diners aniran destinats als projectes d’ACNUR, Save the Children i Aid Children of The World (tots tres estaran presents al festival amb un estand propi), però Veïns per la Pau està obert a col·laborar també amb altres entitats i iniciatives solidàries.

Actuacions El Festival arrencarà amb una rua sorpresa del grup de percussió Retumband per diferents carrers del centre urbà. A les 22.00 hores, s’obriran les portes de la Pista Coberta i començaran les actuacions musicals de cabaret, jazz, pop, rock i indie, d’entre d’altres gèneres musicals. El fotògraf Pedro Sáenz també hi col·labora i serà present amb un estand.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here