Sant Boi ha estat designada com a seu oficial del campionat i Gavà subseu del mateix. El torneig es va iniciar el passat dia 2 d’agost i acabarà el proper día 6 del mateix mes 

L’estadi municipal de beisbol i softbol de Sant Boi va ser l’escenari, aquest dilluns la tarda de la inauguració del Campionat d’Europa juvenil de softbol, una competició de primer nivell que s’allargarà fins el 6 d’agost i de la qual Gavà en serà subseu amb la disputa de partits a les instal·lacions de can Torelló.

Durant l’acte d’obertura, que va conduir el periodista de TV3 Jordi Robirosa, es va animar als presents a ritme de batukada amb els Diaboliks Músics i es va poder veure desfilar els 12 equips participants dels diferents països. 

Amb els parlaments institucionals els Castellers de Gavà van fer una petita exhibició carregant i descarregant un pilar de 4 i, abans del l’inici del primer encontre entre Itàlia i Espanya, que finalment van perdre les amfitriones per 7 carreres a 5, i es van fer els llançaments d’honor. 

Aquesta és la primera vegada que l’estat espanyol acull aquesta destacada competició que ja suma la seva edició número 14. Els 12 participants són: la República Txeca, Itàlia, Rússia, Gran Bretanya, Bèlgica, Lituània, Alemanya, Espanya, Sèrbia, Dinamarca, Croàcia i Israel. Els conjunts es divideixen en 4 grups de 3 equips i Espanya s’integra al grup A amb Sèrbia i Itàlia. 

El campionat s’organitza com una mini-lliga, en la qual solament es realitza una volta de partits per després fer una altra volta amb els grups modificats segons els resultats, per tal que, finalment, jugar els creuaments finals, la semifinal i la final entre el divendres 5 i el dissabte 6 d’agost.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here