L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha ampliat i reforçat de manera definitiva el servei de deu línies de bus metropolità al Baix Llobregat i el Barcelonès Nord. La decisió s’ha pres tenint en compte l’increment d’afluència d’usuaris i amb la voluntat que el transport públic absorbeixi més passatgers i es continuï reduint l’ús del vehicle privat

Al Baix Llobregat en concret, s’han incrementat les freqüències de pas dels autobusos els dissabtes, feiners d’agost i durant les hores punta de la resta de dies en les línies L12, L14, L16 i LH2 que forment part del servei de transport públic de l’Hospitalet i el Prat, entre d’altres municipis. 

A banda d’això, es reforçaran les línies en dates assenyalades com Nadal o els feiners d’agost.

Les línies L12, L14, L16 i LH2 al Baix Llobregat han registrat un augment del 4,5% en la demanda entre el març i l’abril del 2016 en comparació amb el mateix període del 2015. Per aquest motiu, s’ha decidit fer el reforç en dissabtes, agost i hores punta dels dies laborables. 

A més però, les línies L12 i L14, que connecten amb Maria Cristina i l’Illa Diagonal, reforçaran el servei els festius comercials de la campanya de Nadal i Reix. En canvi, la resta de festius de l’any, els horaris de la L14 i la L16 queden ajustats per garantir la fiabilitat i regularitat del servei.

D’altra banda i de cara al setembre, també es reforçarà el tram de la línia L85 entre Gavà i l’intercanviador de Cornellà de dilluns a divendres feiners i es reduirà l’interval de pas dels 15 als 10 minuts en hora punta de matí i de tarda a la L79 -que va de Sant Boi a Barcelona passant per Sant Joan Despí-. 

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here