Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Els cobais són animals dòcils que es deixen acaronar i poques vegades arriben a mossegar. La seva mida permet que es puguin allotjar en un espai petit d’uns 250 cm quadrats, i la seva alimentació és econòmica i senzilla. No requereixen cap tipus de vacunació i, si se’ls proporcionen unes cures mínimes, no acostumen a patir malalties, a més, són animals nets per naturalesa, per la qual cosa amb una higiene bàsica es pot mantenir el seu hàbitat net i sense olors.

Tenint en compte la varietat de cobais existent, a l’hora de decidir-vos per adoptar-ne un o diversos haureu de tenir en compte els vostres coneixements i experiència amb animals d’aquest tipus.

Si és la primera vegada que adquiriu un cobai, és recomanable escollir-ne un de raça americana o aby, ja que són els que necessiten menys cures, en canvi els cobais angora o peruans són més delicats i necessiten més dedicació a diari per a la seva neteja.

Els passos que heu de seguir per escollir un cobai són: buscar una botiga d’animals o criador amb garanties; escollir un cobai deslletat d’entre sis i deu setmanes d’edat en endavant; mirar que el cobai presenti un bon aspecte general i que se’l vegi actiu.

Font: Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here