Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

La boca dels gossos està formada per un total de quaranta-dues dents, però les poden perdre si pateixen algun problema de salut en les genives.

Una de les patologies més freqüents és la periodontitis. Es tracta d’una inflamació de les genives provocada per un excés de placa bacteriana i de carrall.

La prevenció és fonamental, per això convé que raspalleu les dents del gos per eliminar la placa bacteriana i que el porteu al veterinari de manera regular perquè li faci una neteja a fons.

També es poden evitar les patologies gingivals si es proporcionar al gos pinsos de bona qualitat, ja que acostumen a estar elaborats de manera que cobreixin les seves necessitats orals evitant l’acumulació de carrall a les dents. La fruita que contingui vitamines A i C també és molt adequada per protegir la boca dels gossos.

Per saber si el vostre gos pateix una malaltia de les genives comproveu si té un excés de placa bacteriana i de carrall a les dents, si té mal alè, si li sagnen les genives o les tenen una mica retretes, o si ha canviat la seva conducta a l’hora de menjar perquè pateix dolor.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here