Museus de Martorell organitza visites teatralitzades a l’Enrajolada i al Vicenç RosLa Regidoria de Cultura i convida a conèixer, d’una manera més lúdica, els equipaments museístics de la ciutat baixllobregatina de la mà d’algun dels personatges que han format part de la seva història

D’aquesta manera, el visitant podrà situar-se en el context i l’època de la seva fundació. 

Les visites teatralitzades es faran el dilluns 15 d’agost, a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana, i el dimarts 16 d’agost, al Museu Municipal Vicenç Ros. De cada visita es faran dues sessions, una a les 11.00 i l’altra a les 12.30h.

En aquesta ocasió, els personatges protagonistes dels Museus de Martorell seran els encarregats de guiar als visitants. En el cas de l’Enrajolada serà el Francesc Santacana i Campmany, qui va convertir, a l’any 1876, la seva casa pairal en un dels primers museus privats de Catalunya.

L’acompanyarà el pintor Lluís Rigalt i la minyona de la família, Antònia Betlla. Pel que fa al Vicenç Ros, un frare caputxí serà el protagonista de la visita, ja que l’equipament ocupa, des de l’any 1945 una part de l’antic convent de Caputxins.

Aquestes visites ja s’havien fet anteriorment per commemorar el Dia Internacional dels Museus; ara es volen recuperar amb la intenció de donar-li un caràcter més lúdic a la difusió del patrimoni local i apropar-lo a un públic més familiar.

Les visites teatralitzades a l’Enrajolada. Casa-Museu Santacana i al Museu Municipal Vicenç Ros són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia ja que els grups es limiten a 30 persones. Podeu fer la reserva al telèfon 93 774 22 23 o a l’adreça de correu electrònic museus@martorell.cat

Font: Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here