Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

El fet que els gats siguin bons caçadors es deu, entre d’altres factors, al fet que tenen un sentit de l’oïda molt desenvolupat, agut i de gran precisió.

Però, a mida que el gat vagi complint anys, anirà perdent l’oïda progressivament, cosa que també anirà acompanyada d’una pèrdua d’interès pel seu entorn.

És important que teniu cura de la seva oïda de tant en tant, comprovant que el seu conducte auditiu no presenti vermellors o brutícia.

Si observeu que el vostre gat es grata massa l’orella, porteu-lo al veterinari per què valori si es tracta o no d’una possible otitis, en el cas que es tracti d’una otitis ja avançada a més de produir picor desprèn una olor molt forta i característica.

Cal tenir en compte que els gats de pèl llarg pateixen les otitis amb major freqüència que els de pèl curt, ja que el pèl també els neix dintre de l’oïda.

En el cas que adopteu un gat petit que tingui moltes puces, porteu-lo al veterinari perquè li revisi les oïdes, ja que en molts casos també porten àcars dintre d’aquestes, que els molesten i els fan estar molt neguitosos.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here