Una comissió de seguiment integrada per Gavà, Castelldefels, Begues, Viladecans i Sant Climent vetllarà pel compliment dels compromisos

La Generalitat i els municipis que formen part de l’àmbit d’influència de l’hospital de Viladecans (Gavà, Viladecans, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Begues) integraran una comissió de seguiment que permetrà avaluar la implementació de les diferents millores que s’han de fer a les instal·lacions sanitàries i que ha de culminar amb la seva ampliació. El departament de Salut ha assumit la creació d’aquesta comissió que es reunirà per primera vegada el pròxim mes de novembre.

L’acord se sustenta en el full de ruta a seguir d’acord a la resolució aprovada per unanimitat pel Parlament al juliol de 2015 i que estableix cinc compromisos: redactar el projecte executiu de les obres d’ampliació de l’hospital durant el 2016; licitar els treballs, adjudicar-los i començar a executar-los durant el 2017, independentment de la situació pressupostària; aplicar el pla xoc per a la reducció de les llistes d’espera; revertir la derivació a altres hospitals, i posar en marxa de manera progressiva els serveis que estableix el pla funcional de l’hospital així com es vagi ampliant l’equipament. 

En aquest sentit, el Conseller Comín ha anunciat que a finals d’any ja serà plenament operativa la tercera planta del centre, amb un nou quiròfan de cirurgia menor ambulatòria i tres sales d’endoscòpia, de les quals dues ja s’han posat en marxa.

A banda d’aquestes actuacions, recollides en la resolució parlamentària, el Departament de Salut s’ha compromès a atendre una demanda de la direcció de l’hospital que consisteix a fer una aportació addicional per consolidar la plantilla i que el 2016 traduirà en una inversió de més d’1,1 milions d’euros. Una partida que anirà incrementant-se així com s’avanci en l’ampliació i que tindrà una aportació final consolidada d’1,9 milions.

Font: Ajuntament de Gavà (el Bruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here